Skip to main content

Α. Σκέρτσος: Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τρία νέα μέτρα για νέους, ιδιοκτήτες ακινήτων και δημοσίους υπαλλήλους

Θα δοθούν κίνητρα σε εργοδότες για την πρόσληψη 10.000 νέων χωρίς εργασιακή εμπειρία.

Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εξειδικεύει το απόγευμα στην Ελευσίνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αποκάλυψε το πρωί της Κυριακής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τρία νέα μέτρα τα οποία αφορούν στη στήριξη νέων, ιδιοκτητών ακινήτων και δημοσίων υπαλλήλων.

«Είναι τρία μέτρα, κοστολογημένα, είναι ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», είπε.

Ειδικότερα, ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι θα δοθούν κίνητρα σε εργοδότες για την πρόσληψη 10.000 νέων χωρίς εργασιακή εμπειρία.

«Για τους νέους, τρέχει το πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ και κάτι που δεν έχει ακουστεί πάρα πολύ – είναι μέσα στο πρόγραμμά μας-δέκα χιλιάδες νέοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, θα υποστηρίζονται, με βάση το οικονομικό μας πρόγραμμα, για να προσληφθούν με κίνητρα στους εργοδότες. Θα καλύπτουμε τους έξι πρώτους μήνες της πρόσληψης και της δουλειάς τους τις ασφαλιστικές εισφορές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γνωρίζουμε ότι η ανεργία των νέων είναι πολύ υψηλότερη από την υπόλοιπη Ευρώπη και χρειάζονται βοήθεια και οι νέοι και οι επιχειρήσεις», ανέφερε.