Skip to main content

Live – Tο «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» από τον Αλέξη Τσίπρα

Παρουσίαση των κεντρικών προγραμματικών προτεραιοτήτων του κόμματος.

Tο «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» του ΣΥΡΙΖΑ, με τις κεντρικές προγραμματικές προτεραιότητες του κόμματος με βάση  το πρόγραμμα που βγήκε «στον αέρα» την περασμένη Παρασκευή, παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για 11 δεσμεύσεις οι οποίες έχουν  αποδέκτες, εκτός από τους πολίτες και τα κόμματα του προοδευτικού τόξου που θα κληθούν να πάρουν σαφή θέση για τη διακυβέρνηση της χώρας το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Όπως τόνισε «πολλά από αυτά θα γίνουν από δεσμεύσεις πράξη, τις πρώτες πενήντα μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης», ενώ αναφερόμενος στην κοστολόγηση των μέτρων που έχει επιχειρηθεί από τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε: «Η ΝΔ έσπευσε να κοστολογήσει απαγορευτικά τις δεσμεύσεις μας. Οι δεσμεύσεις μας κοστίζουν λιγότερο από ό,τι κόστισαν οι απευθείας αναθέσεις τους».

« Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων πλησιάζει. Η ώρα που γράφεται η ιστορία.» είπε στην αρχή της παρουσίασης ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας: «Εμείς,   σήμερα δε θα σας παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα επιστημονικής φαντασίας, σε ένα ψεύτικο φουτουριστικό περιβάλλον τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά ένα Συμβόλαιο που συμπυκνώνει ένα διάλογο χρόνων με όλες τις κοινωνικές ομάδες»

«Ένα Συμβόλαιο, που στη διαμόρφωσή των άρθρων του έχουν συμβάλλει πολλοί ειδικοί, επιστήμονες, πραγματικά άριστοι, που βάζουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον των πολλών» υπογράμμισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές της απλής αναλογικής δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου.Είναι εκλογές που θα βγάλουν κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο πρώτος με τον τρίτο, θα μπορούν στις 22 Μαΐου να σχηματίσουν κυβέρνηση, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι το μήνυμα που έστειλε επίσης ο κ. Τσίπρας.Για αυτό και είναι κρίσιμη συνθήκη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αποτελεί προϋπόθεση για την αλλαγή. Και για κυβέρνηση προοδευτική.