Skip to main content

Εκλογές: Αίτημα από το κόμμα Κασιδιάρη για την εξαίρεση τριών δικαστών του Αρείου Πάγου

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Χατζηλιάδης επικαλείται δημοσιεύματα.

Αίτηση εξαίρεσης τριών μελών της σύνθεσης της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατέθεσε πριν από λίγο το Εθνικό Κόμμα Έλληνες.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη, Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητεί την αποχή τριών Αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, που τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει την τύχη των «Ελλήνων», επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Αν δεν απέχουν οι δικαστές, το κόμμα του καταδικασμένου διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης ζητά την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση. Σε αυτή την περίπτωση τρεις αρεοπαγίτες από άλλο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (Α2) θα κρίνουν την αίτηση εξαίρεσης.

Σε δήλωσή της η κ. Πανταζή αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως αποτελούν τρεις δικαστές αρεοπαγίτες για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μία συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού κόμματος Έλληνες στις εκλογές τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε να διαψευστούν είτε από τις ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση.

Αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δεν θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους . Αυτές οι υπόνοιες δεν αφορούν το πρόσωπο του κυρίου Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικότερα καθ’ ότι η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές.

Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι αυτές τις αρεοπαγίτες που αποτελούν μέλη της συνθέσεως και εμείς θέλουμε θεσμικά να θωρακίσουμε απέναντι στην κοινωνία την απόφαση αυτή να μην αμφιβάλλει κανείς πολίτης ότι αυτή η απόφαση είναι αντικειμενική και προειλημμένη, καταθέτουμε αυτή τη στιγμή στο τμήμα του Αρείου

Πάγου αίτηση προκειμένου, είτε ίδιες να απέχουν να δηλώσουμε ότι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος».