Skip to main content

Εκλογές: Κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ προσέφυγε η «Εθνική Δημιουργία»

Με την προσφυγή ζητείται από τον Άρειο Πάγο να απαγορευτεί η συμμετοχή του ΚΚΕ στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου προσέφυγαν χθες στον Άρειο Πάγο ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας».

Εξηγώντας σε σχετική ανακοίνωση το σκεπτικό της προσφυγής αναφέρουν εν ολίγοις ότι «το ΚΚΕ, στις αρχές του, οι οποίες είναι αναρτημένες στον ιστότοπό του, αυτοπροσδιορίζεται ως ένα επαναστατικό κόμμα, το οποίο έχει ως στόχο την επιβολή της δικτατορίας στη χώρα, την κατάλυση της Δημοκρατίας και την μετατροπή του πολιτεύματος σε ολοκληρωτισμό σταλινικού τύπου».

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα 50 κόμματα που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής

Με την προσφυγή τους, ζητούν ειδικότερα, από τον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει τη συμμετοχή του ΚΚΕ στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου επί των προσφυγών που κατατέθηκαν σε βάρος κομμάτων που συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές.

Εκλογές: Τέσσερις πρόσφυγες σε βάρος κομμάτων συζητώνται στον Άρειο Πάγο

Συνολικά τέσσερις προσφυγές για ονόματα και εμβλήματα κομμάτων εξετάζονται: οι δύο είναι του κόμματος «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη και του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, οι οποίες κατατέθηκαν χθες βράδυ.