Skip to main content

Τι πιστεύει το ChatGPT για Μητσοτάκη και Τσίπρα: Η τεχνητή νοημοσύνη «ψήφισε»

Ζητήσαμε από το ChatGPT να γράψει δύο άρθρα - ένα σαν φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος και ένα σαν υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε το αποτέλεσμα

Είπα σήμερα να πάρω ρεπό και για το λόγο αυτό ζήτησα από το περίφημο GPT να κάνει λίγη δουλειά για λογαριασμό μου. Του ζήτησα συγκεκριμένα, επικαλούμενος την ιδιότητά μου, να γράψει αντ’ εμού δύο σύντομα άρθρα για τις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Στο ένα άρθρο του ζήτησα να εμφανίζομαι σαν φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος και να υποστηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο άλλο σαν φιλοσύριζα δημοσιογράφος, υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα.

Εννοείται πως ό,τι γράφεται από το chatGPT, ούτε θέσφατο είναι, ούτε κατ’ ανάγκην ακριβές. Είναι όμως ένα δείγμα, του πώς προσεγγίζει η τεχνητή νοημοσύνη σύνθετες έννοιες που έχουν έντονο υποκειμενικό χαρακτήρα.

Είναι επίσης ένα ελάχιστο δείγμα, για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Καθώς τα συστήματα της τεχνικής νοημοσύνης, που για την ώρα είναι στα πρώτα τους βήματα, θα τελειοποιούνται ολοένα και περισσότερο, δεν είναι μακριά η στιγμή που θα αποφασίζουν για εμάς και που η υποκειμενική κρίση θα γίνεται ολοένα και περισσότερο αντικειμενική. Αλλάζοντας εντελώς την οπτική των πραγμάτων.

Ιδού το αποτέλεσμα της δουλειάς του ChatGPT, που χρειάστηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα για να προκύψει.

Γιατί ο Μητσοτάκης είναι η καλύτερη επιλογή στις προσεχείς εκλογές

Γράφει το ChatGPT:

«Οι επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου στην Ελλάδα είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Ο ελληνικός λαός αναζητά έναν ηγέτη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα προς τη σταθερότητα, την πρόοδο και την ευημερία. Μεταξύ των υποψηφίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχωρίζει ως ένας ικανός και έμπειρος ηγέτης που έχει όραμα και αποφασιστικότητα να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχιών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ως αρχηγός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, έχει αποδείξει τη δέσμευσή του στις δημοκρατικές αξίες και την ικανότητά του να επιφέρει θετικές αλλαγές για τον ελληνικό λαό. Οι πολιτικές του επικεντρώνονται στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την τόνωση της οικονομίας και την παροχή καλύτερων κοινωνικών υπηρεσιών στον λαό της Ελλάδας.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα είναι η οικονομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο που εστιάζει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στη μείωση της γραφειοκρατίας και της γραφειοκρατίας. Το σχέδιό του έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, που θα ωφελήσει όλους τους Έλληνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσης δεσμευτεί για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τη βελτίωση της διαφάνειας στην ελληνική κυβέρνηση. Πιστεύει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες του λαού. Έχει προτείνει μέτρα για την ενίσχυση του κράτους δικαίου και για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι μια δίκαιη και δίκαιη κοινωνία για όλους.

Συμπερασματικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η καλύτερη επιλογή για τον ελληνικό λαό στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Έχει την εμπειρία, το όραμα και την αποφασιστικότητα να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι πολιτικές του έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την τόνωση της οικονομίας και την παροχή καλύτερων κοινωνικών υπηρεσιών στον λαό της Ελλάδας. Είναι αφοσιωμένος στη δημοκρατία, τη διαφάνεια και το κράτος δικαίου. Ο ελληνικός λαός μπορεί να εμπιστευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως έναν ισχυρό και αποτελεσματικό ηγέτη που θα εργαστεί ακούραστα για να κάνει την Ελλάδα ένα καλύτερο μέρος για όλους τους πολίτες της».

Γιατί ο Τσίπρας είναι η καλύτερη επιλογή στις προσεχείς εκλογές

Γράφει το chatGPT:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι η σωστή επιλογή για την Ελλάδα. Πρώτον, έχει δείξει μια σταθερή δέσμευση για την προστασία των δικαιωμάτων των απλών Ελλήνων, ακόμη και ενόψει σημαντικής αντιπολίτευσης. Όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντά του το 2015, η Ελλάδα αντιμετώπιζε μια οικονομική κρίση που απειλούσε να υπονομεύσει ολόκληρη τη χώρα. Ο Τσίπρας στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων των διεθνών πιστωτών και αγωνίστηκε για μια δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, παρόλο που άλλοι πολιτικοί ήταν πρόθυμοι να παραδεχτούν τα αιτήματά τους.

Η ηγεσία του Τσίπρα αυτό το διάστημα έδειξε ότι ήταν πρόθυμος να αναλάβει τολμηρή και αποφασιστική δράση για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και των πολιτών της. Συνέχισε να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των απλών Ελλήνων καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, εστιάζοντας σε θέματα όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι η σωστή επιλογή για την Ελλάδα είναι ότι έχει δείξει δέσμευση σε προοδευτικές πολιτικές που ωφελούν όλους τους Έλληνες. Υπό την ηγεσία του, η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και δίκαιης κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων μέτρων όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και η ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σε μια εποχή που πολλές άλλες χώρες κινούνται προς πιο οπισθοδρομικές πολιτικές που ωφελούν μόνο τους λίγους πλούσιους, ο Τσίπρας έδειξε ότι είναι εφικτός ένας διαφορετικός δρόμος. Έχει δείξει ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια κοινωνία που να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες όλων των πολιτών, όχι μόνο λίγων προνομιούχων.

Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά δύσκολα ζητήματα, όπως τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, το ταλαιπωρημένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και οι συνεχείς εντάσεις με τις γειτονικές χώρες. Πιστεύω όμως ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλύτερος για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, ακριβώς λόγω της δέσμευσής του σε προοδευτικές πολιτικές».

Σημείωση: Για διαφωνίες, εντοπισμένες ανακρίβειες και ενδεχόμενη μονομέρεια, παρακαλώ απευθυνθείτε στην OpenAI, δημιουργό ως γνωστόν του  ChatGPT.

ChatGPT, πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα; Συνέντευξη με ένα chatbot