Skip to main content

Εύα Καϊλή: Αποφυλακίστηκε – Με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» σε κατ’ οίκον περιορισμό (βίντεο)

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate που παρέμενε, εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, στις φυλακές του Χάρεν.

Αποφυλακίστηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στις Βρυξέλλες η Εύα Καϊλή. Θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» παρακολούθησης.

Η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους για το σκάνδαλο Qatargate. Σε δήλωσή της σημείωσε ότι χαίρεται πολύ που θα δει την κόρη της κι ότι «συνεχίζεται ο αγώνας με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους» της.

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα» δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate που παρέμενε, εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, στις φυλακές του Χάρεν.

Όπως δήλωσε χθες ο συνήγορός της, δεν βρέθηκαν δακτυλικά της αποτυπώματα στα χρήματα που φαίνεται να πέρασαν από τα χέρια του Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι το διάστημα 2018 – 2022, κυρίως σε μετρητά και προέρχονταν από το Κατάρ, από το Μαρόκο και από την Μαυριτανία.

Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία μεταξύ των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο, που παρέμενε σε φυλακή του Βελγίου. Μετά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatargate που συνεργάστηκε με τις Αρχές, ενώ ακολούθησε και η αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.