Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης

ΙΝΤΙΜΕ/ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ερωτηθείς για την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρ. Τζανερίκου, ανέφερε ότι δεν έχει κάποιο σχόλιο.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στον απόηχο της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου.

Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ανέφερε ότι δεν έχει κάποιο σχόλιο, ενώ πρόσθεσε ότι πληροφορήθηκε πριν λίγο την παραίτηση, συμπληρώνοντας ότι η θητεία του έληγε σε δύο μήνες. Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι δεν έχει δει κάποια δήλωση του κ. Τζανερίκου.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα σχετικά με συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με τον κ. Τζανερίκο, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας, η κυβέρνηση είχε προηγούμενη  διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.  Όπως είπε, αυτό είναι θεσμικά επιβεβλημένο δεδομένου ότι το πλαίσιο αυτό αφορά και μια σειρά από δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου. Όπως πρόσθεσε, αυτό δεν συνιστά παρέμβαση.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, σημείωσε πως, σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων από τις εκλογές, «η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη σε αντίθεση με άλλα κόμματα που αντιδρούν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των επιλογών τους».

Όπως ανέφερε, «με νομοθετική παρέμβαση δημιουργήθηκε επαρκές πλαίσιο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ως προς τον προσδιορισμό των προθέσεων». Συμπλήρωσε ότι για την περεταίρω ενίσχυση του πλαισίου κατατέθηκε τροπολογία με δύο αλλαγές με στόχο «να ενισχυθεί η δικαστική κρίση, ώστε αυτή, όποια και να είναι, να μην έχει περιθώριο αμφισβήτησης».

Όπως σημείωσε, από τη διάταξη δεν επηρεάζεται η σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου που είναι δεδομένη. Δεδομένου του ιδιαίτερου χαρακτήρα του ζητήματος αυτού, κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει αυτή η διάταξη, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έφη Αχτσιόγλου: Τεράστια ανευθυνότητα της κυβέρνησης – Δεν μπόρεσε επί τέσσερα χρόνια να φέρει μία ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη;

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «ακατανόητη και επικίνδυνη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «οφείλει να αφήσει την αστάθεια». «Κάθε εργαλειοποίηση είναι ανεπίτρεπτη και ασυγχώρητη» συμπλήρωσε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τα πολλά λόγια, τις υπεκφυγές και την ασάφεια. Θέλει να συμμετάσχουν οι καταδικασμένοι για εγκληματική οργάνωση στις εκλογές, ναι ή όχι;» τόνισε επίσης.