Skip to main content

Τ. Θεοδωρικάκος: Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό – Την αποπομπή του ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι, θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του» ανέφερε η Π. Τσαπανίδου.

Κάποιοι, από το καλοκαίρι, θέλουν νεκρό για να πλήξουν την κυβέρνηση, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. «Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό» τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «αντί να κάνουν διάλογο με θέσεις δυναμιτίζουν το κλίμα».

«Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι -γιατί έχουμε μπει πραγματικά και ουσιαστικά στην προεκλογική περίοδο-  θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Θέλουν να το δυναμιτίσουν. Μερικοί θέλουν και νεκρό. Το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το ήθελαν και το καλοκαίρι, το ήθελαν και όταν έλεγαν ανοησίες για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το ήθελαν όταν μας έλεγαν πως είχαμε σκοτώσει ένα 5χρονο κοριτσάκι στο Έβρο, το ήθελαν όταν πήγαν να μας φορτώσουν το έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, κατηγορίες τις οποίες ξανά εκτοξεύουν τώρα, με πολύ μεγάλη προχειρότητα και επιπολαιότητα. Το θέλουν και αυτές τις ημέρες στην ΑΣΟΕΕ και δεν ξέρω πού αλλού» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βρίσκει μία λέξη για να καταγγείλει αυτούς τους μπαχαλάκηδες οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι καίνε κάδους, οι οποίοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), ανέφερε ότι «κάποιοι σχεδιάζουν να χτίσουν ορμητήριο παραβατικότητας. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά φοβικότητα της αστυνομίας και ανέφερε ότι ο μόνος λόγος που γίνεται πειθαρχικός έλεγχος στους αστυνομικούς είναι επειδή παρέβησαν εντολή να μην περάσουν από την περιοχή, καθώς είχε σχεδιαστεί ειδική επιχείρηση με ΜΑΤ. Επανέλαβε ότι εμπιστεύεται απόλυτα την επιχειρησιακή ετοιμότητα της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι η εντολή που έχει δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην επιτρέπει κανένα άβατο.

Ερωτηθείς για τη 12χρονη, είπε ότι το παιδί προστατεύεται από την αστυνομία και οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους οικείους της. Ανέφερε ότι οι καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν δεν επιβεβαιώθηκαν και ζήτησε να μην γίνει το δράμα ενός κακοποιημένου κοριτσιού τμήμα μιας κομματικής αντιπαράθεσης.

Για τον Φράχτη στον Έβρο, είπε ότι για τη Ν.Δ. αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια των συνόρων και η ολοκλήρωση του Φράχτη θα γίνει, γιατί το έργο εκτός του ότι έχει αποδειχθεί ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, είναι και ένα οχυρωματικό έργο που ενισχύει την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, κάλεσε τους ψηφοφόρους να δώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη στη Ν.Δ. ώστε να αποκλειστεί μια κυβέρνηση χωρίς αυτήν αλλά και να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αυτοδυναμία, που μπορεί να εξασφαλιστεί σε μια δεύτερη αναμέτρηση με ενισχυμένη αναλογική. Σε ό,τι αφορά το κόμμα Κασιδιάρη και τον κ. Κανελλόπουλο, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι θα βρισκόταν ανώτατος δικαστικός που θα δεχόταν να ηγηθεί σε ένα κόμμα με τέτοια χαρακτηριστικά.

Αποπομπή Θεοδωρικάκου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου ζήτησε την αποπομπή του κ. Θεοδωρικάκου. «Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο. Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ “θέλει νεκρούς”» ανέφερε η κ. Τσαπανίδου.

Όπως τόνισε, «ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία. Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές». «Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας» κατέληξε η κ. Τσαπανίδου.