Skip to main content

Κουτσούμπας: Στις 21 Μάη όλοι μαζί με την καρδιά και το μυαλό για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό

INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Είμαστε έτοιμοι, όταν η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός το επιλέξει, να αναλάβουμε την ευθύνη μας σε μια λαϊκή διακυβέρνηση».

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ απηύθυνε σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, σε κάθε νέο και νέα, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή ομιλία του σε εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Πανεπιστημίων και Έρευνας του ΚΚΕ και της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, στο Πολυτεχνείο.

«Γιατί η όποια δύναμη του ΚΚΕ επιστρέφει πάντα στο λαό, τη νεολαία και τους αγώνες τους. Αυτό αποδεικνύει ολόκληρη η ιστορία του» τόνισε και πρόσθεσε:

«Από την ίδρυσή του το μακρινό 1918, μέχρι τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το 1973, από τον οποίο φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια, αλλά και μέχρι τις σημερινές συγκλονιστικές κινητοποιήσεις της νέας γενιάς, τις δύο μεγάλες απεργίες που ξέσπασαν, μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Ένα έγκλημα στο βωμό του κέρδους, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ανάμεσά τους δυστυχώς και πολλούς φοιτητές και φοιτήτριες».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι αυτός ο αγώνας «ακύρωσε την προπαγάνδα περί “παθογενειών” του “βαθέως κράτους”, αναδεικνύοντας ότι αυτό το βαθύ, σάπιο, εχθρικό για τον λαό και τη νεολαία αστικό κράτος, είναι όλο δικό τους και ας κάνουν -όποτε τους βολεύει- ότι δεν το ξέρουν».

Επισήμανε ότι «τόσο το περιεχόμενο των αιτημάτων, όσο και το στοιχείο της οργάνωσης, ήταν που έκανε πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να βρουν χώρο, για να χύσουν το δηλητήριό τους οι διάφορες ακροδεξιές-φασιστικές ομάδες, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν».

«Κι όμως», ανέφερε στη συνέχεια, αυτό δεν έχει εμποδίσει πολλά ΜΜΕ, φιλικά τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να λένε και να ξαναλένε για το ενδεχόμενο ενίσχυσης αυτών των δυνάμεων, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς αν τελικά πρόκειται για προειδοποίηση ή για επιδίωξη. Έχουν μάλιστα το θράσος να τις κατατάσσουν και στις αντισυστημικές δυνάμεις, όταν έχει αποδειχθεί τόσο ιστορικά, όσο και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ότι πρόκειται για τα καλύτερα μαντρόσκυλα του συστήματος, που δεν διστάζουν να διαπράξουν τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα προκειμένου να το υπηρετήσουν.

Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για τις σχέσεις αυτών των ομάδων με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, από την προσπάθεια του καταδικασμένου ναζί Κασιδιάρη να βάλει “μπροστινό” του έναν πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να καταφέρει το κόμμα του να κατέβει στις εκλογές, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα;

Δεν είναι αυτό, λοιπόν, που τους φοβίζει, ούτε και θα μπορούσε να είναι, αφού αυτοί οι ίδιοι άλλωστε το προμοτάρουν».

«Αυτό που πραγματικά φοβούνται, είναι η προοπτική, το χειροπιαστό πια ενδεχόμενο, ο θυμός και η αγανάκτηση της νεολαίας να μετουσιωθεί, με μαζικούς όρους, σε συνειδητή στάση αμφισβήτησης της πολιτικής και των επιλογών τους. Να γίνει η οργή, δύναμη ανατροπής. Να εκφραστεί και στις εκλογές με εκατοντάδες χιλιάδες νεανικές αντισυστημικές, αγωνιστικές ψήφους στο ΚΚΕ» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «οι θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα που “καίνε” τη νεολαία, είναι πραγματικά ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό υπάρχει» ενώ «εκεί, που το έχουν απογειώσει, είναι με τη προσπάθειά τους να πείσουν, ότι θα ικανοποιήσουν την ανάγκη των νέων ανθρώπων για φθηνή και ποιοτική στέγη».

Είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα «αντιμετωπίζουν τους νέους και τις νέες σαν θεατές, σημειώνοντας «όμως, οι νέοι άνθρωποι, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ξέρουν πολύ καλά, πως ό,τι μας επέτρεψε να χαμογελάσουμε τα τελευταία χρόνια, ό,τι κατακτήσαμε, όσες «ανάσες» καταφέραμε να πάρουμε, ήταν ακριβώς όταν η νέα γενιά βγήκε δυναμικά στο προσκήνιο, με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπροστά».

Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «στη λασπομαχία, οι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πολύτιμους συμπαραστάτες, όσους κυβέρνησαν και όσους δηλώνουν πρόθυμους να ξανακυβερνήσουν μαζί τους. Τα λεγόμενα “μικρά κόμματα”, ή αλλιώς πολιτικές τσόντες που ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στο σύστημα».

Στηλιτεύοντας τους «απίθανους τύπους που παριστάνουν τους ειδικούς στο να ερμηνεύουν δήθεν τι νιώθει και πώς σκέφτεται να εκφραστεί η νέα γενιά» τόνισε ότι «στις εκλογές τις 21ης Μάη η νέα γενιά έχει την ευκαιρία και την επιλογή για να εκφράσει αυτά που νιώθει, χωρίς διαμεσολαβητές, με τρόπο που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί ή να παρερμηνευτεί» και υπογράμμισε στη συνέχεια:

«Σίγουρα, αυτός ο τρόπος δεν είναι να στηρίξει κάποιο από τα κόμματα που κυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ με την πολιτική που εφάρμοσαν υπέρ των λίγων.

Σίγουρα αυτός ο τρόπος δεν είναι ούτε η αποχή. Αυτή όχι μόνο δεν τη φοβάται το σύστημα, αλλά ίσα-ίσα την επιδιώκει».

«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν και στην κάλπη αυτά που αισθάνεται η νέα γενιά: Η οργή και η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα για το αύριο, η επιθυμία να μην ξεχαστούν τα εγκλήματα του συστήματος, η διάθεση για να αλλάξει επιτέλους κάτι, η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, σε μια καλύτερη χώρα.

Γι’ αυτό, στις 21 Μάη, με την καρδιά και το μυαλό ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό.

Για να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμα τα κόμματα που θα απαρτίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Για να τρέμει όταν θα προσπαθεί να περάσει ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο και να είναι όσο γίνεται πιο δυνατός ο λαός και η νεολαία. Αλλά και για να ανοίξει επιτέλους ένας διαφορετικός δρόμος, μια διαφορετική προοπτική προς όφελος των πολλών.

Τέτοια προοπτική δίνει μόνο η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ. Το λέμε καθαρά: Εμείς είμαστε έτοιμοι, όταν η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός το επιλέξει, να αναλάβουμε την ευθύνη μας σε μια λαϊκή διακυβέρνηση, όπου πρωταγωνιστές θα είναι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όχι το πολιτικό προσωπικό των κοινωνικών παρασίτων, των καπιταλιστών» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«”Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους”. Το σύνθημα αυτό συμπυκνώνει το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στη νεολαία! Και η απάντηση πρέπει να δίνεται κάθε μέρα, μέσα στον αγώνα, αλλά και σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν το επόμενο διάστημα» είπε, ενώ επισήμανε ότι «στις φοιτητικές εκλογές της 10ης Μάη δεκάδες χιλιάδες φοιτητές μπορούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα που δεν θα μπορούν να αγνοήσουν. Να καταδικάσουν και να τιμωρήσουν την κυβερνητική πολιτική, αυτή που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Να γυρίσουν την πλάτη τους και στις παρατάξεις τους στις σχολές. Να δυναμώσουν την ελπιδοφόρα αγωνιστική τους δράση. Μόνο έτσι θα σταλεί σαφές προειδοποιητικό μήνυμα στην επόμενη κυβέρνηση».

«Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το σύνθημά σας: Μόνοι τους και όλοι μας! Στις 10 Μάη, 1η δύναμη ξανά η Πανσπουδαστική! Στις 21 Μάη όλοι μαζί, με την καρδιά και το μυαλό, για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό» τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.