Skip to main content

Ν. Ανδρουλάκης: Το ζήτημα για τις επόμενες εκλογές είναι εάν θέλουμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

«Η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση».

«Να έχουμε, δυστυχώς, κυβερνώντες οι οποίοι δεν θέλουν να αλλάξουν τη χώρα». Αυτό θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ότι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί και συμβαίνει στην χώρα μας, ενώ για τον ίδιο το ζήτημα για τις επόμενες εθνικές εκλογές είναι εάν θέλουμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», δήλωσε ότι θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας διότι «είναι εμπόδιο στην αλαζονεία των ισχυρών». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως εννοεί τις προγραμματικές συνεργασίες, με βάση και την ευρωπαϊκή εμπειρία, και παράλληλα διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να βάλει κανένα νερό στο κρασί του.

«Η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση, ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τα περί ακυβερνησίας», τόνισε εκτιμώντας πως το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στη χώρα είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα.

«Να έχουμε, δυστυχώς, κυβερνώντες οι οποίοι δεν θέλουν να αλλάξουν τη χώρα. Δεν θέλουν να φτιάξουν ένα κράτος αξιοκρατίας, υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, διότι απλά δεν θέλουν να αλλάξουν οι ίδιοι νοοτροπία και αντίληψη για την πολιτική. Δηλαδή, αν θεωρήσουμε ότι το χθες είναι η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και η ατιμωρησία, τι από όλα αυτά δεν αντιμετωπίζει καθημερινά ο πολίτης; Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε “επιτελικό κράτος” και αποδείχθηκε ότι είναι μία από τα ίδια, από αυτά τα οποία οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Οργανισμοί των “δικών μας παιδιών”, που τα χρησιμοποιούν για υπογραφές για να παίρνουν κάποιοι τα έργα και τα έργα αυτά να μην υλοποιούνται», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καταλόγισε ευθύνες στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε επίσης ότι «όποιος πολιτικός ή οποιοσδήποτε άλλος έχει ευθύνες να πάει στη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, τόνισε πώς θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί και ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ενώ για το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος βουλευτής ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής παρατήρησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει καμία ανοχή σε θέματα ηθικής.

«Θέλουμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα;»

«Δεν μπορεί μία σύμβαση που έχει υπογραφεί το 2014, που η ανάδοχη κοινοπραξία λέει πώς ότι κι αν συμβεί, με τα όποια εμπόδια, σε δύο χρόνια έχουμε τηλεματική, ώστε ακόμα και όταν συμβαίνει το ανθρώπινο λάθος να μην οδηγούμαστε σε τραγικά δυστυχήματα, όπως αυτό στα Τέμπη, που θρηνήσαμε 57 συνανθρώπους μας, το έργο αυτό μετά από 9 χρόνια να μην έχει ολοκληρωθεί», είπε και συνέχισε: «Να έχει φτάσει από τα 41 εκατομμύρια ευρώ τα 54 εκατομμύρια ευρώ και όλοι αυτοί οι κύριοι να είναι στις θέσεις τους. Και να μην έχει κινηθεί ο εισαγγελέας, όταν αυτά που λέμε είναι από πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας». «Αυτή είναι η πραγματικότητα», πρόσθεσε διερωτώμενος «Θέλουμε να την αλλάξουμε;» Αυτό είναι το ζήτημα για τις επόμενες εθνικές εκλογές, έκρινε.

«Και ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φόβους περί ακυβερνησίας. Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση. Το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση. Το Το ζήτημα είναι τι κυβέρνηση θα είναι. Θα είναι μία κυβέρνηση που θα κάνει κουμάντο ο κολλητός του Τσίπρα, ο Παππάς, που τον καταδικάζει το ειδικό δικαστήριο και τον βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια; Σαν να λέει έχω γραμμένη τη δικαιοσύνη, στον ανώτατο βαθμό, στα παλιά μου τα παπούτσια; Αυτή είναι η νέα κουλτούρα; Ή ο κ. Μητσοτάκης που είχε έναν ανιψιό “αντ’ αυτού” στις υποκλοπές, στις υπογραφές των υπουργείων, όποιος ήθελε έπρεπε να βρει το Δημητριάδη. Εγώ εκπροσωπώ μία αλλαγή που έχει τον άνθρωπο και τον πολίτη στο επίκεντρο», είπε.

Για τις κυβερνητικές συνεργασίες

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να «βάλει νεκρό στο κρασί του» προκειμένου να υπάρξουν κυβερνητικές συνεργασίες, απάντησε: «Εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα νερό στο κρασί μου γιατί το κρασί μου δεν είναι ξινό, όπως είναι των δύο που έχουν κριθεί 4,5 χρόνια ο ένας και 4 ο άλλος. Εχει ξινίσει το κρασί τους. Είναι το κρασί οδηγεί μία χώρα να είναι πραγματικά βουτηγμένη στο χθες και στην ανυποληψία, όταν μπορεί να γίνει μία χώρα ισχυρή που ο λαός της θα ζει με ευημερία αξιοπρέπεια και προοπτική».

Σε ερώτηση αν υπάρχει σήμερα απογοήτευση ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι ο κόσμος ήταν απογοητευμένος και πριν και συμπλήρωσε: «Τώρα ο κόσμος είναι εξοργισμένος διότι βλέπει βλέπει ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τα ελάχιστα που είναι η ασφάλεια, η ασφάλεια στις μεταφορές».

«Εδώ υπάρχει ένα κράτος λάφυρο, να κάνουν τα ρουσφετάκια τους, να δίνουν σε φιλικές εταιρείες στα έργα, να μην ελέγχει κανείς κανέναν, ατιμωρησία και όταν γίνει κάτι τραγικό πού να τους φθείρει πολιτικά πετάνε και ένα επικοινωνιακό “συγνώμη”. Και ποια είναι η επόμενη μέρα; Εγώ δεν δέχτηκα το “συγνώμη” του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές; Και ποια είναι η επόμενη μέρα; Μάθαμε ποιος μου έστειλε το μήνυμα; Μάθαμε ποια εταιρεία ήταν πίσω από τους παγιδεύσεις;», συνέχισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, λέγοντας ότι «έχει αποτύχει παταγωδώς και πρέπει να ζητηθούν ευθύνες».  Μάλιστα άσκησε έντονη κριτική στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Μας έλεγε ο κ. Τσίπρας, θα φέρουμε το “ασημένιο βέλος” και έλεγε τότε ο κ. Μητσοτάκης “οι λαϊκισμοί του Τσίπρα, που θα μπει το “ασημένιο βέλος”, όταν έχουμε τέτοιες υποδομές δικτύου. Κι έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης, που κορόιδευε τον Τσίπρα, και έλεγε ότι θα εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης τα τρένα υδρογόνου. Εδώ μιλάμε για ένα παιχνίδι κοροϊδίας στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ