Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη στο Μαξίμου: Η ατζέντα

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους οι κ. Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης θα παραχωρήσουν δηλώσεις στον Τύπο

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, συναντάται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Χριστοδουλίδης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο κ. Χριστοδουλίδης στην Αθήνα μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους οι κ. Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης θα παραχωρήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Στις 13:30, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο Κύπριος πρόεδρος με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας θα βρεθούν οι δυνατότητες να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού, οι περιφερειακές εξελίξεις, αλλά και οι ενεργειακές συνεργασίες στην ανατολική Μεσόγειο.