Skip to main content

Πώς κόπηκε «οικειοθελώς» από τα γαλάζια ψηφοδέλτια η Σοφία Νικολάου

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η γαλάζια πολιτεύτρια και η ΝΔ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ποιος και πότε είχε τη σχετική πρωτοβουλία.

Εκτός ψηφοδελτίων τέθηκε τελικά η πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου, με την γαλάζια πολιτεύτρια και την ΝΔ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ποιος και πότε είχε τη σχετική πρωτοβουλία.

Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες της αντιπολίτευσης αλλά και σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ για υπερτιμολογημένες απευθείας αναθέσεις που εκτιμάται ότι ζημίωσαν το Δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ η κυρία Νικολάου ανακοίνωσε χθες, μέσω διαρροών, ότι αποσύρεται από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, διαρροές από την κυβέρνηση υποστήριξαν ότι η απόφαση δεν ήταν της κυρίας Νικολάου αλλά του κόμματος και ότι έχει ληφθεί μάλιστα εδώ και εβδομάδες.

«Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές» ανέφεραν σχετικά οι κυβερνητικές πηγές και επιχείρησαν επίσης να αποσυνδέσουν την απόφαση από το δυστύχημα των Τεμπών.


Αργότερα, όμως, σε ανάρτησή της στο facebook η κυρία Νικολάου επέμεινε ότι η απόφαση ήταν δική της και όχι της ΝΔ. «Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εκλογές» τόνισε και συμπλήρωσε πως «όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι΄αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στον νομό της Εύβοιας». Παράλληλα διαβεβαίωσε εκ νέου για την αθωότητά της λέγοντας: «δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη δικαιοσύνη».

ΣΥΡΙΖΑ: Ας τα λύσουν μεταξύ τους ΝΔ – Νικολάου

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι μετά την έξοδο της κυρίας Νικολάου από τα ψηφοδέλτια μένει «η αποδεδειγμένη ζημία των δημόσιων ταμείων από το πλιάτσικο με τις απευθείας αναθέσεις σε ανύπαρκτες εταιρείες που πλέον διερευνάται από τη δικαιοσύνη και η ντροπή δεκάδων στελεχών και υπουργών της ΝΔ που τόσο καιρό την υπερασππίζονταν με πάθος». Αναφορικά δε με τη διένεξη για το ποιος είχε την πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν και συμπλήρωσε: «ας τα λύσουν μεταξύ τους».

Πολάκης: Δικαίωση! Ανοίγει ο δρόμος για πολλά…

Την οικειοθελή ή μη, απόσυρση της κυρίας Νικολάου από τα γαλάζια ψηφοδέλτια σχολίασε και ο πρώην τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε καταθέσει πληθώρα στοιχείων για τα πεπραγμένα της.

«Ναι είναι  νίκη, είναι δικαίωση» τόνισε σε ανάρτησή του στο facebook και πρόσθεσε ότι «τώρα πρέπει να κινηθεί γρήγορα η Δικαιοσύνη (;)». Σημείωσε δε ότι οι εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖ υπό την ευθύνη του. «Ό,τι καταθέσαμε στη μηνυτήρια αναφορά μας (Πολάκης, Σπίρτζης, Ξανθόπουλος) ήταν πλήρως στοιχειοθετημένο κάτι που απέδειξε και το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «ανοίγει ο δρόμος για πολλά τώρα».