Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε το «ξήλωμα» του Παύλου Πολάκη

Τη θέση του βουλευτή Χανίων ως Τομεάρχη Διαφάνειας, αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όλα δείχνουν ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Παύλο Πολάκη, μετά την ανάρτησή του  με φωτογραφίες δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών, για τους οποίους σημείωνε πως: «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Έτσι με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, τη θέση του βουλευτή Χανίων ως Τομεάρχη Διαφάνειας, αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του βουλευτή Χανίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας, «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επίσης επισημαίνονταν:

«Νερό στον μύλο του κ. Μητσοτάκη»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Το πρώτο «μήνυμα» της Κουμουνδούρου

Το πρώτο «μήνυμα» προς το Παύλο Πολάκη, είχε στείλει η Κουμουνδούρου νωρίτερα, με πηγές του κόμματος να αναφέρουν πως «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τράβηξε περαιτέρω το σχοινί, ανταπαντώντας πως «διάλογο με πηγές δεν κάνει».

Εισαγγελική παρέμβαση

Σημειώνεται πως με αφορμή την ανάρτηση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας,  Αντώνης Ελευθεριανος έχει δώσει εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Επίσης σκληρή ανακοίνωση είχε εκδώσει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στα άκρα η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη – Παρέμβαση εισαγγελέα για Πολάκη για τις αναρτήσεις

Ν.Δ.: «Μόνο η διαγραφή του δεν αρκεί»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει διάφορα διαδικαστικά και επικοινωνιακά, σχετικά με τη ζημιά που υφίσταται, δεν βρίσκει όμως να πει ούτε μία κουβέντα για τις προγραφές και για την ουσία όσων απαράδεκτων είπε ο κ.Πολάκης » ανέφερε μεταξύ άλλων η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, στην οποία καταλήγει: «Μόνο η διαγραφή του κ. Πολάκη δεν αρκεί».