Skip to main content

Στα άκρα η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη – Παρέμβαση εισαγγελέα για Πολάκη για τις αναρτήσεις

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Πολάκη: «Άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας»

Τεντώνεται το σκοινί στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Παύλου Πολάκη, μετά την ανάρτηση του βουλευτή Χανίων με φωτογραφίες δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών, για τους οποίους σημείωνε πως: «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά»,.

Στις διαρροές της Κουμουνδούρου, που τον «αδειάζει» ο κ. Πολάκης απάντησε πως «διάλογο με πηγές δεν κάνει» συνεχίζοντας την κόντρα.

Εντωμεταξύ, την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος των ανωτάτων δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασαν τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά,  μεταξύ των οποίων και εκείνων που έκανε ο Παύλος Πολάκης.

Αναρτήσεις έχουν γίνει και για τους ανώτατους δικαστές που συμμετέχουν στη σύνθεση του Ειδικου δικαστηρίου που δικάζονται ο Δημήτρης Παπαγγελοπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριανος έχει δώσει εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Όπως αναμένεται, η  Εισαγγελία άμεσα, σε ό,τι αφορά τον κ. Πολάκη, θα αποστείλει-όπως προβλέπεται- την υπόθεση στη Βουλή η οποία θα κρίνει αν τίθεται ή όχι θέμα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Επίσης, σε δελτίου τύπου, η ένωση δικαστών και εισαγγελέων αναφέρει:

«Σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας.

Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.
Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.
Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος αγνοεί τις αρχές του κόμματος θέτει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Υπενθυμίζεται ότι η   ανάρτηση του, Παύλου Πολάκη με φωτογραφίες δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών, για τους οποίους σημείωνε πως: «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.  Όπως ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου-μεταξύ άλλων- «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».