Skip to main content

Γ. Δραγασάκης: Ο «ρεαλισμός» της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η απροκάλυπτη στήριξη της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας

«Δεν έχει απαντηθεί τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών»

«Βρισκόμαστε σαφώς σε μια πορεία αυταρχικοποίησης, γεγονός που καθιστά τη χώρα μας και πάλι διεθνώς δακτυλοδεικτούμενη, ως μια «ειδική περίπτωση», από την άποψη του κράτους δικαίου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών αυτή τη φορά», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, κάνοντας λόγο για έναν «ιδιότυπο ρεβανσισμό απέναντι στο δημοκρατικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης»

Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία, είναι «η στήριξη της κοινωνίας, των λαϊκών και μεσαίων τάξεων».

Ο κ. Δραγασάκης, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, με την στάση του στη Βουλή, θέλει «να δείξει πως όσα ζούμε, σε σχέση με τις υποκλοπές, την ελευθερία του τύπου, το κράτος δικαίου, τη διασπάθιση του δημοσίου πλούτου, δεν συνιστούν κανονικότητα αλλά ανωμαλία και αντιδημοκρατική εκτροπή που πρέπει να λήξει άμεσα με την προκήρυξη εκλογών».

Εκτίμησε μάλιστα, ότι υπάρχει «μια κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στην πολιτική, είναι σαφές ότι καταστάσεις, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, υποσκάπτουν περαιτέρω τη νομιμοποίηση των δημοκρατικών θεσμών. Και απέναντι στον κίνδυνο αυτό πρέπει να υπάρξει καθολική δημοκρατική αντίσταση.»

«Ο ελληνικός λαός έχει χορτάσει το «ρεαλισμό» αυτής της κυβέρνησης που σημαίνει απροκάλυπτη στήριξη της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας σε βάρος του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και καθημερινό εμπαιγμό τους με ψέματα και θεατρινισμούς», τόνισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δεν κρύβει ούτε τις προτεραιότητες ούτε τα κριτήρια της πολιτικής του. Προτεραιότητα είναι η ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και ιδιαίτερα των λαϊκών και μεσαίων τάξεων, η προστασία της δημοκρατίας, η αλλαγή του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου για να μη ξαναβρεθούμε στα βράχια, για να αποκτήσουμε επιτέλους ένα μοντέλο βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης».

«Απολύτως τίποτα δεν έχει απαντηθεί για τις υποκλοπές», υπογράμμισε και συνέχισε: «Ούτε ποιοι παρακολουθούνται, ούτε γιατί παρακολουθούνται. Πρόκειται για προκλητική στάση. Η κυβέρνηση αρνείται τον έλεγχο και την αρχή της λογοδοσίας και γι’ αυτό είναι υπόλογη απέναντι στο Σύνταγμα και την κοινωνία. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δημόσιοι λειτουργοί που ασκούν τα καθήκοντα τους και προσπαθούν να φέρουν στο φως πτυχές αυτής της δυσώδους υπόθεσης».

Αναφορικά με το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ «Δικαιοσύνη παντού» και τι σημαίνει, ο κ. Δραγασάκης απάντησε πως «σημαίνει πηγή δύναμης, ελπίδας, πολιτισμού. Δίκαιες, δημοκρατικές, και αλληλέγγυες κοινωνίες είναι περισσότερο ισχυρές, ανθεκτικές και πολιτισμένες σε σχέση με κοινωνίες άδικες, ατομικιστικές, αυταρχικές. Δικαιοσύνη παντού σημαίνει ίσες ευκαιρίες αλλά και δυνατότητες για όλους και όλες. Και αυτό αφορά στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη, στην απασχόληση, στη στέγαση, στην απονομή δικαιοσύνης, στις σχέσεις μέσα στη κοινωνία, στο περιβάλλον, σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης. Η δικαιοσύνη παντού απαιτεί πολιτική βούληση αλλά και συλλογική δράση, έναν διαρκή αγώνα».

naftemporiki.gr