Skip to main content

Πόπη Τσαπανίδου στη Ναυτεμπορική TV: «Να έρθουν στο φως όσα πλήττουν την Δημοκρατία»

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, μετά  και την σημερινή  απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει στο εξής από τις ψηφοφορίες στη Βουλή αλλά και το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα  για άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη βουλευτικών εκλογών εντός τριών εβδομάδων, καθώς έκανε λόγο για κυβέρνηση εκτροπής, μίλησε- μεταξύ άλλων – στην Ναυτεμπορική TV και στον Μιχάλη Ψύλο η εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πόπη Τσαπανίδου.

Όπως τόνισε η κ. Τσαπανίδου  ζητούμε να έρθουν στο φως όσα πλήττουν την Δημοκρατία. Για τις υποκλοπές είναι πολλά που δεν ξέρουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα, με κορύφωση την πρόταση μομφής»,

Για το θέμα της παρακολούθησης της ηγεσίας του Στρατεύματος και σε ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται τον κ. Φλώρο ή αν έχει πρόβλημα μαζί του, η κ. Τσαπανίδου  τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας έχει πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη».

«Αυτά που ζούμε είναι εντελώς παράλογα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπερασπίζεται  όσους έγιναν, και όσους μπορούν να γίνουν θύματα παρακολούθησης στο μέλλον».

«Πάμε για νίκη

«Πάμε για νίκη» ανέφερε η  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο». Μακάρι να πάμε σε εκλογές άμεσα υπογράμμισε η κ. Τσαπανίδου, ενώ σε ερώτηση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ  φοβάται αν θα βρει καμένη γη, είπε ότι ειναι ένα ζήτημα που μένει να ειδωθεί.

Αναφερόμενη στο θέμα της ακρίβειας, αφού επεσήμανε πως οι ίδιοι που δίνουν κουπόνια κατηγορούσαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για επιδοματική πολιτική, αναρωτήθηκε πώς στην Ελλάδα  πληρώνουμε την υφηλότερη τιμή στην ενέργεια, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει εδώ και καιρό.

Στο ερώτημα, τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση παρέπεμψε στο παράδειγμα της Γαλλίας. «Θα βάλουμε με πλαφόν κέρδους στις εταιρείες» τόνισε.

Για τις τιμές στα τρόφιμα, είπε πως ενώ οι τιμές των πρώτων υλών αποκλιμακώνονται  αυτό δεν περνάει στο ράφι. Λύση θα ήταν να μειωθεί ο ΦΠΑ και ειδικός φόρος κατανάλωση ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε απάτη την τακτική, συσκευασίες που παρέμειναν ίδιες, να έχουν μέσα λιγότερο προϊόν.

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, αφού επεσήμανε ότι τα νοσοκομεία υποστελεχώνονται, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τους μισθούς ώστε να προσελκύσει γιατρούς.

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κανείς ότι γίνονται εκλογές στην Τουρκία, για να οξύνει το κλίμα» κατέληξε η κ. Τσαπανίδου απαντώντας σε ερώτηση για τα εθνικά θέματα.

Να σημειωθεί ότι στην συζήτηση συμμετείχε για λίγο και η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.