Skip to main content

Π. Τσαπανίδου: Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει φόβο για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κόσμο να «πάει να ψηφίσει και να αποφασίσει τι ζωή θέλει να ζει από εδώ και στο εξής». 

Τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, αναφέροντας πως «ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την οικονομία, σχεδόν πανηγυρίζοντας για μια κατάσταση που όλοι βιώνουμε και ξέρουμε ότι δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς».

Η κ. Τσαπανίδου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί τέτοιες κοινωνικές ανισότητες «που όποιος ήταν στη μεσαία τάξη έχει “φύγει” πια προς τα κάτω, φτωχοποιείται καθημερινά», όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση την καλλιέργεια ενός κλίματος φόβου για τις εκλογές, ο οποίος εκτίμησε πως δεν θα εκφραστεί στην κάλπη. «Με τη συστηματική προπαγάνδα της, τα τελευταία χρόνια, η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φόβο στον κόσμο για μια νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ξέρω όμως ότι αυτός ο φόβος δεν θα εκφραστεί στην κάλπη», όπως είπε καλώντας τον κόσμο να «πάει να ψηφίσει και να αποφασίσει τι ζωή θέλει να ζει από εδώ και στο εξής».

«Εμείς επιδιώκουμε τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε να εκφραστεί η βούληση του κόσμου στην κάλπη και να δούμε ποια κόμματα θα βάλει ο κόσμος στη Βουλή. Οι όποιες μετεκλογικές συνεργασίες θα γίνουν στη βάση σύγκλισης των προγραμματικών δηλώσεων, αυτό είναι κοινή λογική», πρόσθεσε όσον αφορά το θέμα των επερχόμενων εκλογών.

Αναφερόμενη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, είπε ότι «βιώνουμε καταστάσεις αδιανόητες για οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα στον πλανήτη». «Δεν γίνεται πλέον να κάνουμε πλάκα στο τηλέφωνο, σαν να θεωρούμε δεδομένο ότι μας παρακολουθούν. Αυτό είναι καταπάτηση του Συντάγματος, της Δημοκρατίας, της ίδιας μας της ελευθερίας», υπογράμμισε.

«Ένα κράτος οφείλει να στηρίζει τους πολλούς, όχι τους λίγους»

Σε ερώτηση για τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεσμεύθηκε προς τους συνταξιούχους για επαναφορά της 13ης σύνταξης και επιστροφή των αναδρομικών, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει εδώ και πολύ καιρό και δεν είναι κάτι που ακούστηκε για πρώτη φορά χθες, «δήθεν για να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πράγματα που μπορούν να γίνουν, τα είπε σε ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν πολύ μεγάλη δυσκολία στην καθημερινότητά τους και οφείλουμε να τους στηρίξουμε γιατί είναι οι πολλοί. Ένα κράτος οφείλει να στηρίζει τους πολλούς, όχι τους λίγους», δήλωσε η κ. Τσαπανίδου προσθέτοντας πως «κάθε κίνηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε στόχο την προστασία των πολλών». Σύμφωνα με την ίδια, η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε προκλήσεις καθώς «ό,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια διακυβέρνησής του, το έκανε σε ένα περιβάλλον που είχαν επιβληθεί ήδη δύο μνημόνια στην κοινωνία, με αδιανόητες δεσμεύσεις απέναντι στην Τρόικα και ενώ είχαν προηγηθεί 12 περικοπές στις συντάξεις από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας».

«Όταν ολοκληρώθηκε η τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας μπόρεσε να παραδώσει στον κ. Μητσοτάκη μία χώρα έξω από τα μνημόνια, μία χώρα που το 2018 είχε ρεκόρ επενδύσεων, το 2019 είχε ρεκόρ εσόδων στον τουρισμό, ενώ άφησε 37 δισ. στα ταμεία για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κράτους», υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου. «Πάνω σε αυτά πάτησε ο κ. Μητσοτάκης για να ασκήσει την πολιτική του στη συνέχεια και χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε ούτε την πανδημία», ανέφερε.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι δεν θα καταργήσει το μέρος εκείνο της 13ης σύνταξης που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Το κατήργησε. Εμείς και θα αποκαταστήσουμε αυτό και θα επιστρέψουμε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους σε τρεις ετήσιες δόσεις, σε όλους όσοι τα δικαιούνται», επισήμανε. «Ο κ. Μητσοτάκης είχε τάξει στην αρχή ότι θα επιστρέψει τα αναδρομικά χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουν οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια και τελικά τα δίνει μόνο σε όσους προσέφυγαν. Και αυτό είναι μία αδικία», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου.

«Σκοπός, όταν αναλάβει την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας, είναι να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες που έχουν συμβεί αλλά και να στηριχθούν συνολικά οι συνταξιούχοι σε όλους τους τομείς. Ένας τέτοιος τομέας είναι η Υγεία και η δυνατότητα για άμεση πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα, σε ένα δημόσιο νοσοκομείο όταν υπάρχει ανάγκη. Χρειάζεται να “γεμίσουμε” γιατρούς ένα σύστημα που τώρα καταρρέει», τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.