Skip to main content

Αλ. Τσίπρας στην ΑΔΑΕ: «Το φως της Δημοκρατίας νίκησε το σκοτάδι»

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Αρχής, Χρήστο Ράμμο

Σε μία λακωνική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος των γραφείων της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Αρχής, Χρήστο Ράμμο.

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας.

Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης με φόντο τις εξελίξεις από την υπόθεση των υποκλοπών και το αίτημα του προέδρου της Αρχής να ενημερώσει την Πολιτεία για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ.

Σε επικοινωνία που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «η ανταπόκριση στο αίτημα του κ. Ράμμου και η κλήση του προέδρου της ΑΔΑΕ στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ευρήματα των ελέγχων της αποτελεί ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας». Είχε επισημάνει ακόμη πως η άρνηση της πλειοψηφίας της Ν.Δ. να κάνει αποδεκτό το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ «επιβεβαιώνει την ενοχή τους».

Γ. Οικονόμου: Χρησμοί με κλεμμένες ατάκες

Για «χρησμούς με κλεμμένες ατάκες» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας καλό θα είναι να βρίσκει δικά του να λέει. Προφανώς πάντα το φως κερδίζει το σκοτάδι είναι κλεμμένο αυτό» σημείωσε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ξέρω αν διαπίστωσε χθες ότι υπάρχουν δικαστές. Δικαστές υπάρχουν στην Ελλάδα και κάνουν τη δουλειά τους και τη Δικαιοσύνη οφείλουμε να τη σεβόμαστε και να τη στηρίζουμε, όχι μόνο αν εξυπηρετούν τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας».

Τόνισε ακόμη πως «η ελληνική δικαιοσύνη τιμά τον ρόλο της» και «θα διαφωτίσει κάθε πτυχή της υπόθεσης«. «Τίποτε από όλα αυτά δεν θα μείνει στο σκοτάδι, η Δικαιοσύνη θα αποσαφηνίσει τα πάντα στο πλαίσιο που το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν» υπογράμμισε.

Στηλίτευσε παράλληλα τη «σιωπή» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις καταθέσεις στο Ειδικό Δικαστήριο. «Μιας και ξανάρχισε ο κ. Τσίπρας να ασχολείται με τα θέματα της Δικαιοσύνης και μας είπε σήμερα χρησμούς με κλεμμένες ατάκες μήπως ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί και για κάποια άλλα θέματα στα οποία παραμένει σιωπηλός;» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Έχουν περάσει πάνω από 10 μέρες από την ένορκη καταγγελία για βαλίτσες με χρήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας σιωπά. Οφείλει ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί.  Έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που είδαν το φως sms που υπαγόρευαν τη μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών στα με έναν A2 και σιωπά. Τα ήξερε αυτά ο κ. Τσίπρας;» διερωτήθηκε.

Στο μεταξύ, η υπόθεση των υποκλοπών, εξακολουθεί να απασχολεί και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euractiv η επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου θα καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση, αλλά και να προστατεύσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ και του προέδρου της, Χρήστου Ράμμου.

naftemporiki.gr