Skip to main content

Μ. Βαρβιτσιώτης στο «Naftemporiki TV»: Να μη γίνουν τα εθνικά θέματα αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης

«Ο κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και στους χειρισμούς της για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής», ανάφερε εκτός άλλων, ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών.

«Η εθνική γραμμή και το εθνικό μέτωπο απέναντι στην Τουρκία πρέπει να παραμείνει αρραγές και να μην μπουν τα εθνικά θέματα στο τραπέζι της προεκλογικής αντιπαράθεσης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στo «Ναυτεμπορική TV» και στον δ/φο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και στους χειρισμούς της για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις και τις επαναλαμβανόμενες απειλές, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι απαντάμε με σοβαρότητα και στιβαρότητα, εξοπλιζόμαστε, διευρύνουμε τις στρατηγικές και στρατιωτικές μας συμμαχίες και καθιστούμε τη χώρα μας αναπόσπαστο κομμάτι του δυτικού συστήματος ασφάλειας.

Κληθείς να σχολιάσει όσα αναφέρονται τελευταία για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, υπό την ηγεσία του οποίου – όπως είπε – οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στη διάθεσή τους ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο δεν φαντάζονταν στο παρελθόν και το οποίο υλοποιείται με απόλυτη διαφάνεια μέσω διακρατικών και όχι εμπορικών συμφωνιών όπως γινόταν σε άλλες εποχές.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι ένα πρόσωπο που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και στο οποίο βλέπει ο κάθε Έλληνας πολίτης έναν Έλληνα αξιωματικό που με σθένος, εργατικότητα και παρρησία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αντιμετωπίζει καθημερινά την τουρκική προκλητικότητα.