Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της American Jewish Committee

Γραφείο του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ

Συνάντηση με τον νέο Εκτελεστικό Διευθυντή της Οργάνωσης «American Jewish Committee», Ted Deutch, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ που έχουν λάβει χαρακτήρα στρατηγικής συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε αναλυτικά στον κ. Deutch τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα και τις υποδομές που αναπτύσσει -με αιχμή το FSRU στην Αλεξανδρούπολη- προκειμένου να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας έτσι στην σταθερότητα, την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και την απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του κ. Deutch με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η πρώτη επαφή του νέου εκτελεστικού διευθυντή της AJC με ξένο ηγέτη υπό τη νέα του ιδιότητα.