Skip to main content

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Συζήτηση στο Στρασβούργο για παιδική κακοποίηση, υποκλοπές και Μουντιάλ

Υποκλοπές, Μουντιάλ, Frontex και παιδική κακοποίηση στο επίκεντρο εκδήλωσης-συζήτησης της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υποκλοπές, η ψηφοφορία της Frontex αλλά και το Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι τα βασικά θέματα της συζήτησης που διοργανώνει η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα τις Τρίτης στις 19.30 στο Στρασβούργο.

Παρόντες θα είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Κώστας Αρβανίτης.

Στο ερώτημα για τις μελλοντικές κινήσεις του Ευρωκοινοβουλίου και της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA για τις παρακολουθήσεις θα απαντήσουν οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Κώστας Αρβανίτης, μετά και το σχέδιο πορίσματος της Εισηγήτριας της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA, Σόφι ιν’τ Βελντ.

Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η συζήτηση θα επεκταθεί και στις περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καθώς και στα ελλείματα του ελέγχου από την Πολιτεία των δομών που προστατεύουν τα παιδιά.  Σύμφωνα με την Unicef, πάνω από 1 στα 4 παιδιά που διαβιούν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση ενόσω βρίσκονται σε καθεστώς κοινωνικής φροντίδας.

Τη συζήτηση θα απασχολήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, στον απόηχο και της συζήτησης στην Ολομέλεια, αλλά και της επιτυχίας της Ευρωομάδας της Αριστεράς να εγκριθεί η πρότασή της, η συζήτηση αυτή να συνοδευτεί από σχετικό ψήφισμα. Θα αναλυθούν και λεπτομέρειας της κρίσιμης ψηφορίας για τη Frontex.

naftemporiki.gr