Skip to main content

Κιβωτός του Κόσμου: Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης αποφάσισε η κυβέρνηση

Intime News/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης - Εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου αποφάσισε η κυβέρνηση στη σύσκεψη που συγκλήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ειπε ο κ. Οικονόμου χρειάζεται να υπάρξει άμεσα πλήρης διερεύνηση των περιστατικών και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές.

«Δεν χρειάζεται αδιαφορία, ούτε κωλυσιεργία, ούτε βιαστικές κινήσεις και συμπεράσματα γιατί οποιαδήποτε απόφαση και να παρθεί, αυτή αφορά τα παιδιά» τόνισε, προσθέτοντας πως «πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά» γι’ αυτό η παραπάνω εξέλιξη ήταν επιβεβλημένη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και πως η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και – εφόσον υπάρχουν – εγκληματικές πράξεις ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Υπογράμμισε ακόμη πως «ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις» και επανέλαβε πως «η προσοχή όλων πρέπει να είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή». «Τα παιδιά πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία εντός της δομής όποια εξέλιξη και να έχει η υπόθεση αυτή» συμπλήρωσε.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε παράλληλα πως «οι θέσεις της κυβέρνησης απέναντι σε μορφές κακοποίησης παιδιών είναι ξεκάθαρες και συνοψίστηκαν από τον πρωθυπουργό με τη φράση ‘καμία ανοχή΄’ κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση».

Αναφερθείς στη δραστηριοποίηση εθελοντικών οργανώσεων στον χώρο της επιμέλειας των ανηλίκων είπε ότι πολλές έχουν μακροχρόνια ιστορία κι έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές, αποτρέποντας ανθρώπινες τραγωδίες. Τόνισε ότι καλύτερη πρακτική διεθνώς θεωρείται η αποϊδρυματοποίηση των ανηλίκων και η ενίσχυση του θεσμού της αναδόχου οικογένειας και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει διαρκώς μέτρα, ενισχύοντας τον θεσμό της αναδοχής και της υιοθεσίας και ήδη το 40% των παιδιών που διαβιούσαν το 2019 σε ιδρύματα είναι σήμερα στις κατάλληλες γι’ αυτά οικογένειες.

Τόνισε στη συνέχεια ότι η αρμόδια υφυπουργός φροντίζει εδώ και καιρό για τη θεσμική θωράκιση του χώρου των ιδρυμάτων, με μοναδική μέριμνα με απόλυτη προτεραιότητα το καλό των παιδιών. «Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και ευαίσθητοι. Χωρίς παρορμητισμό. Όλα πρέπει να γίνουν θεσμικά με βάση τις αρχές του δικαίου και της λογικής» είπε.

naftemporiki.gr