Skip to main content

Ειδικό Δικαστήριο: Απόντες Ν. Παππάς και Χρ. Καλογρίτσας

«Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα», αναφέρει εκτός άλλων σε γραπτή δήλωσή του, ο πρώην Υπουργός ψηφιακής πολιτικής.

Με απόντες τους κατηγορουμένους Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα άρχισε η διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην Υπουργός ψηφιακής πολιτικής στρέφεται κατά του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και χαρακτηρίζει τη δίωξη πολιτική.

«Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα με πρωτοβουλία και ευθύνη του τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα.

Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δεν θα συμβάλλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση. Η δίωξή μου είναι πολιτική. Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.

Ως Υπουργός της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Αυτήν την αλήθεια, καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει», αναφέρει στη δήλωσή του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης σημείωσε:

«Η δημόσια διαδικασία στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου θα αποδομήσει και αποσαρθρώσει δημόσια την πολιτική μεθόδευση της ποινικής δίωξης του Νίκου Παππά και μάλιστα για ένα πλημμέλημα αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Νοεμβρίου κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα της υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα, Αντώνη Καραχάλιου να μην αρχίσει σήμερα η εξέταση των μαρτύρων λόγω απουσίας του έτερου συνηγόρου, Ανδρέα Λοβέρδου.

Από την πλευρά του Ν. Παππά προτάθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης η Όλγα Γεροβασίλη και ο Τρύφων Αλεξιάδης. Η πλευρά Καλογρίτσα επιφυλάχθηκε να προτείνει μάρτυρες σε επόμενη συνεδρίαση.

naftemporiki.gr