Skip to main content

«Μετωπική» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για την ακρίβεια

Τα ξίφη τους για την ακρίβεια, τα μέτρα στήριξης, αλλά και για την οικονομία διασταύρωσαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας στις αρχές της εβδομάδας, άνοιξε με ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αλ. Τσίπρας: Η ακρίβεια έχει το όνομα Μητσοτάκη – Προκηρύξτε εκλογές για να ανασάνει ο τόπος

Ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας «που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις». «Η ακρίβεια έχει το όνομά σας» ανέφερε και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται ο πιο ακατάλληλος για να καταλάβει το πρόβλημα. 

Καταλόγισε επιπλέον στους κυβερνώντες ότι «βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη του κάθε φορολογούμενου διατηρώντας υψηλά τους φόρους στα καύσιμα» και «λεηλατώντας τα χαμηλά εισοδήματα και τη μεσαία τάξη». Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις εξαγγελίες για το καλάθι του νοικοκυριού. «Στην πράξη από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται για το καλάθι του νοικοκυριού, αλλά για το καλάθι του εμπαιγμού» σχολίασε.

Τόνισε στη συνέχεια ότι «η κοινωνία δεν μπορεί για πολύ ακόμη να βυθίζεται και πως η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο». Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές. «Προκηρύξτε εκλογές για να δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος, για να ανασάνει ο τόπος» ανέφερε. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Κ. Μητσοτάκης: Η κρίση δεν θα μας λυγίσει – Σταματήστε τα ψέματα κ. Τσίπρα 

Για μία πρωτοφανή παγκόσμια κρίση πληθωρισμού, που δοκιμάζει πολίτες και επιχειρήσεις και αντιμετωπίζεται με «γενναίες παρεμβάσεις» από την κυβέρνηση, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας τον λόγο μετά την ομιλία του αρχηγού της αξωιματικής αντιπολίτευσης. Άσκησε δε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο καταλόγισε προσπάθεια να κατασκευάσει εθνικούς υπευθύνους για την κρίση, ξεχνώντας τον Πούτιν. 

«Δεν βρήκατε ούτε μία λέξη να κατονομάσετε τον πρώτο ένοχο της παγκόσμιας αυτής κρίσης πληθωρισμού: τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αν κάποιος δεν γνώριζε τι έχει συμβεί στον κόσμο τους τελευτάιους 8 μήνες και διάβαζε την ερώτησή σας, θα έμενε με την εντύπωση πως η ακρίβεια οφείλεται σε σκοτεινές δυνάμεις, στις οποίες δείχνει ανοχή η κυβέρνηση» τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κρίση θα στοιχίσει, δεν θα μας λυγίσει» διεμήνυσε και κάλεσε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει «τα ψέματα και την παραχάραξη της αλήθειας». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αλ. Τσίπρας: Προοδευτική διακυβέρνηση για μία καλύτερη Ελλάδα

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και στις δευτερολογίες των δύο αρχηγών. «Άκουσα τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει τον πυρήνα της κριτικής που του άσκησα. Διαπράττετε διπλό σφάλμα: όχι μόνο αφήνετε τα πράγματα στην ενεργειακή ακρίβεια να βαίνουν ανεξέλεγκτα αλλά προσπαθείτε να παρουσιάσετε και μία ειδυλλιακή πραγματικότητα σε σχέση με τις επιλογές της κυβέρνησης» αντέτεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης. 

Σχολίασε ακόμη πως «όλη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν στο πνεύμα ‘δεν φταίω εγώ’, ότι σε όλη την Ευρώπη τα πράγματα είναι χειρότερα και ότι εκείνος που ευθύνεται για την ακρίβεια στην Ελλάδα είναι ο κ.Πούτιν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τη ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για «παχυλά μπόνους πηγαίνουν χέρι-χέρι όσο ζορίζεται η κοινωνία τόσο τα golden boys τρώνε με χρυσά κουτάλια». Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι μετέτρεψε την επιχείρηση σε «ένα γαλάζιο μαγαζί αντί να είναι εταιρεία που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η κατάρρευση. Η χώρα αξίζει καλύτερα. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι που τους έχετε πάρει 5 δισ. αξίζουν μια κυβέρνηση που θα τους λέει την αλήθεια και μια ζωή με αξιοπρέπεια. Όλοι οι πολίτες, η μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα αξίζουν μία καλύτερη Ελλάδα και θα την έχουν με μια προοδευτική διακυβέρνηση» .Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κ. Μητσοτάκης: Παραλάβαμε μια ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας

Απαντώντας στις βολές του κ. Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του σημείωσε πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέλαβε «μια ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας» και πρόσθεσε πως η επιχείρηση «σώθηκε μέσα από μία σειρά από κρατικές παρεμβάσεις για να αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα του νέου αναπτυξιακού οράματος που έχουμε για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας κι ότι καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, του κάνει εντύπωση το πόσο χρόνο αφιέρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο να αναφέρει τι θα κάνει από τη δική του πλευρά. «Για το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τι μας είπατε; Αφιερώσατε 30 δευτερόλεπτα στη δευτερολογία σας. Τόσο πολύ πιστεύετε αυτά που λέτε;» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. Τον κατηγόρησε παράλληλα ότι όσο περισσότερο μιλάει τόσο περισσότερο αποδυναμώνει τα επιχειρήματά του. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

naftemporiki.gr