Skip to main content

Τζανακόπουλος για Εξεταστική: Οι ευθύνες Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις θα αποκαλυφθούν

«Η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με τη διαδικασία της επίσημης επισύνδεσης, αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου και κακόβουλου λογισμικού predator», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά το πέρας των διαδικασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Παράλληλα, επέρριψε για ακόμη μια φορά ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, για τον οποίο είπε ότι όχι απλώς είχε γνώση επί του θέματος, αλλά βάσιμα, όπως υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε.

«Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαδικασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, τις οποίες διαδικασίες επιχείρησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας με εντολή της Κυβέρνησης να μετατρέψει σε εργαλείο συγκάλυψης. Δεν τα κατάφερε.

Από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρανόμως παρακολουθούσε τόσο τον κ. Ανδρουλάκη όσο και τον κ. Κουκάκη, όχι μόνο με τη διαδικασία της επίσημης επισύνδεσης, αλλά και με αξιοποίηση του παράνομου και κακόβουλου λογισμικού predator.

Πρόκειται για παράνομες ενέργειες για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε απλώς γνώση, αλλά βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε.

Οι ευθύνες αυτές της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη θα αποκαλυφθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.