Skip to main content

Απάντηση Πλεύρη σε Τσίπρα για το Παίδων «Αγ.Σοφία»: Η λίστα αναμονής που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 2.853 χειρουργεία

Για «επικοινωνιακή εκμετάλλευση» του προβλήματος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα αναμονής χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». 

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, «το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων ‘Αγίας Σοφία’ υπάρχει έντονα από το 2017».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων το υπουργείο έχει προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα – όπως είπε – αποφασίστηκε:

– Η προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα

– Η ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.

– Ο επανασχεδιασμός του προγραμματισμού – σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

«Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωση του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνηση του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης και κατέληξε: «Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».