Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Πέτσα: Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντούν την κοροϊδία

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»,  σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1» για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Η κυβέρνηση ζητάει από χιλιάδες πολίτες να πάνε από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Στο απλό δημοσιογραφικό ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στηρίξει το κόστος μετάβασης ο κ. Πέτσας απάντησε κυνικά με τη φράση “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”. 

Τώρα έρχεται να μας πει ότι ήταν μια “ατυχής στιγμή” και ταυτόχρονα μιλάει για προσπάθεια διαστρέβλωσης και εκμετάλλευσης.

Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντούν την κοροϊδία. Όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος. Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι: «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Στ. Πέτσας: Διαστρέβλωση της αλήθειας

«Σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Αφορούσε στην προσαρμοστικότητα που έχει δείξει διαχρονικά ο άνθρωπος», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , Στέλιος Πέτσας , σε δήλωση- απάντηση προς τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ .

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού!».

naftemporiki.gr