Skip to main content

Γ. Οικονόμου στο Naftemporiki TV: Ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον εκλογικό νόμο

Στην αυριανή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο Naftemporiki TV για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο.

«Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει αύριο. Ο πρωυπουργός θα το αποσαφηνίσει και θα το ξεκαθαρίσει» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «οι εκλογικοί νόμοι είναι εργαλεία που αποτυπώνουν τη λαϊκή βούληση με σκοπό να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα». «Το 2023 με όποιο εκλογικό νόμο παμε στις εκλογές  – νομίζω ο πρωθυπουργος θα το ξεκαθαρίσει απόλυτα – με βάση τα ζητούμενα και τα διακυβεύματα ο κόσμος θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως «όλα τα θέματα που αφορούν τις εκλογές πρέπει να τα βλέπει κανείς υπό το πρίσμα των συνθηκών που θα διαμορφωθούν από την προεκλογική περίοδο και μετά». «Κάτι που τώρα φαίνεται δυσκολότερο στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με βάση το πολιτικό περιβάλλον για την πρώτη και δεύτερη κάλπη μπορεί να φαντάζει διαφορετικό» συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία του Χρ. Σπίρτζη για την προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του ο κ. Οικονόμου απάντησε πως δεν είναι δουλειά του να εξετάσει τη σοβαρότητα της καταγγελίας και πως «προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι την μέρα που ο πρωθυπουργός ανέβηκε στη ΔΕΘ αποφάσισαν στον ΣΥΡΙΖΑ να πανε στον Άρειο Πάγο αγκαλιά με τις κάμερες».

«Κανείς δεν είναι αφελής, όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ένα ζήτημα σοβαρό. Ορισμένοι προσπαθούν να μας πεισουν ότι είναι το σοβαρότερο που απασχολεί τον κόσμο ή το μόνο που έχουμε» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί από την αρχή να φτάσει στην αποσαφήνιση της κατάστασης.

Ενημερωθείτε live από το Naftemporiki TV για όλες τις εξελίξεις στην 86η ΔΕΘ

naftemporiki.gr