Skip to main content

Χρ. Σπίρτζης: Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες μου με τον Αλέξη Τσίπρα;

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μετά την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη για παγίδευση και του δικού του κινητού στα τέλη του περασμένου έτους. Ο κ. Σπίρτζης έλαβε δύο SMS μολυσμένα με το λογισμικό κατασκοπείας Predator τον Νοέμβριο του 2021, όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της μηνύτηριας αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο τομέαρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε μάλιστα ότι το δεύτερο μήνυμα ήταν το ίδιο που έλαβαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Θανάσης Κουκάκης. «Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά οι παρακολουθήσεις. Η εντολή δόθηκε από το ίδιο νοσηρό κέντρο, την “ΚΥΠ Μητσοτάκη”» τόνισε και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο και κάλεσε να απαντήσει εάν παρακολουθούσε τις συνομιλίες του με τον Αλέξη Τσίπρα.  

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η παρακολούθησή του συνδέεται άμεσα με την πολιτική του δράση και τις κινήσεις του ως τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη. Όπως είπε στις 13 Νοεμβρίου 2021 εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει» ύστερα από σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτώ για παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ. 

 Δύο ημέρες αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον προϊστάμενο της ΕΥΠ, σύμφωνα με τον νόμο του επιτελικού κράτους, τον κ. Μητσοτάκη και εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί» και  με βάση δεύτερο δημοσίευμα αποκαλύψεων πάλι της Εφημερίδας των Συντακτών. Την ίδια ημέρα έλαβε μήνυμα παγίδευσης στο κινητό που είχε σαν link το efsyn.news αντί για το efsyn.gr.

Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβε και δεύτερο λινκ. «Το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά εκείνες οι παρακολουθήσεις» τόνισε και έθεσε σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό: 

«Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα;

Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις τακτικές που θα ακολουθούσαμε; Ακούγατε και βλέπατε στο γραφείο του τις συσκέψεις που είχαμε;

Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάσσαμε; Είτε  οι τομεάρχες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ  μας είτε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα;

Παρακολουθούσατε, γιατί είχατε και εικόνα, τις συσκέψεις που κάναμε στο κόμμα μας; Παρακολουθούσατε τις συναντήσεις ή τις επικοινωνίες που είχαμε με δημοσιογράφους ή με βουλευτές άλλων κομμάτων;

Παρακολουθούσατε τις συνομιλίες μου  με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου, με τους γονείς μου, με τους δικούς μου ανθρώπους;

Κύριε Μητσοτάκη πόσους άλλους βουλευτές, πόσους άλλους  πολιτικούς, πόσους άλλους επιχειρηματίες δημοσιογράφους και πολίτες παρακολουθήσατε;»

«Δεν μας αξίζει. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό μετά από τόσα χρόνια αγώνες της αριστεράς, του προοδευτικού κόσμου, του δημοκρατικού κόσμου. Μετά από τόσες προσπάθειες πρωθυπουργών, υπουργών, βουλευτών, όλου του πολιτικού φάσματος, δεν μας αξίζει να βιώνουμε μια μαύρη περίοδο του καθεστώτος Μητσοτάκη, που θυμίζει τις πιο μελανές στιγμές της πολιτικής μας ιστορίας.  Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση του καθεστώτος Μητσοτάκη έτσι. Θα επαναφέρουμε την δημοκρατία στην χώρα μας ξηλώνοντας το καθεστώς Μητσοτάκη. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν κάτω από ένα καθεστώς που δεν σέβεται το Σύνταγμα, τα ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα , τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συνθήκες  για την προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη κάθε ανθρώπου και κυρίως της δημοκρατίας μας, διασύροντας τη χώρα μας» κατέληξε ο κ. Σπίρτζης.

N. Ανδρουλάκης: Παρακρατικοί και ΕΥΠ λειτουργούν μαζί

«Η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας και εθνικής ασφάλειας» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει και να συσκοτίσει το θέμα της παρακολούθησής του.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να παίζει ο κ. Οικονόμου, μία παρέα ΟΝΝΕΔιτών και η κυβέρνηση της ΝΔ. Η ΕΥΠ, αντί να διασφαλίζει την εθνική ασφάλεια ως όφειλε, υπονόμευσε ευθέως τους θεσμούς και τη Δημοκρατία» ανέφερε σε συνέντευξή του στον Ant1. Υπογραμμίζοντας, παράλληλα, για ακόμη μία φορά τον συγχρονισμό της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ με την προσπάθεια παγίδευσής του με το Predator, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μία «παρακρατική ομάδα που λειτουργεί γνωρίζοντας τις δράσεις της ΕΥΠ και μαζί οργάνωσαν αυτό το σχέδιο».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

naftemporiki.gr