Skip to main content

Πεντέλη: Στις πυρόπληκτες περιοχές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη θα επισκεφθεί σε λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Κατά την αποχώρησή του, έκανε λόγο για μια «πάρα πολύ δύσκολη φωτιά στην Πεντέλη» και ευχαρίστησε όλους όσοι με αυτοθυσία έδωσαν τη μάχη στο πεδίο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ήταν μια πυρκαγιά που είχε πάρα πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά. Ξεκίνησε στην Πεντέλη, αλλά μπήκε πολύ γρήγορα και με μεγάλη ταχύτητα στον αστικό ιστό. «Και πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό με πολύ γρήγορη και έγκαιρη παρουσία, με μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως με πολύ καλύτερο συντονισμό σε σχέση με αυτά τα οποία είχαμε δει στο παρελθόν. Με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε και από εδώ και στο εξής» είπε.

Ερωτηθείς για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως «δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να αποκλείσουμε τίποτα. Θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα όταν ολοκληρώσει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής τη δουλειά του. Σίγουρα για την Πεντέλη δεν αποκλείεται και η περίπτωση του εμπρησμού» εκτίμησε.