Skip to main content

Γ. Βαρουφάκης: Είμαστε έτοιμοι, όποτε και να γίνουν οι εκλογές

Απαντήσεις για την εκλογολογία και τις συνεργασίες έδωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Κληθείς να απαντήσει , στο 12ο «Σκληρό Μαρκάρισμα» με τον δημοσιογράφο Αδάμο Ζαχαριάδη,  εάν μετά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή έκλεισε η όποια συζήτηση για πρόωρες εκλογές, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε: «Καλά, δεν υπάρχει πιθανότητα να πιστέψω τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά θυμάμαι τον Φλεβάρη, Μάρτη όλοι μιλούσαν, το είχαν σίγουρο, εκλογές τον Μάιο. Εγώ κρατούσα μία πισινή, που λέει και ο λαός μας. Όταν τώρα πρόσφατα όλοι μιλούσαν για εκλογές τον Σεπτέμβρη, άντε τον Οκτώβρη, πάλι κρατούσα».

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την άποψη ότι ο πρωθυπουργός «κάνει τεστ στη θερμοκρασία του εκλογικού νερού, όπως έκανε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, γιατί θα μετρήσουν τώρα τον αντίκτυπο που είχαν οι ανακοινώσεις του για μέτρα, για την εισφορά αλληλεγγύης, για το Α, το Β, για το Γ».

«Να δει πώς πηγαίνει δημοσκοπικά και κάποια στιγμή, λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα αποφασίσει αν θέλει να γυρίσει και να πει στον Τσίπρα, σε μένα, στον Κουτσούμπα, ζητάτε εκλογές; Εντάξει. Ωραία, πάρτε τες, γιατί αποσταθεροποιείτε τη χώρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εμείς, στο ΜέΡΑ25, θα είμαστε έτοιμοι όποτε και να τις κάνει. Εμείς τις θέλουμε τον Σεπτέμβριο, ποθούμε να γίνουν εκλογές το Σεπτέμβριο. Είμαστε ένα μικρό κόμμα, αλλά έχουμε οργανωθεί γι’ αυτό. Ένας λόγος που κάνουμε αυτό που κάνουμε είναι επειδή είμαστε πλήρως αποκλεισμένοι από τα συστημικά μέσα μαζικής εξαπάτησης. Στην προεκλογική περίοδο, τουλάχιστον, δεν μπορούν να μας αποκλείσουν. Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας. Οπότε, όσο πιο γρήγορα γίνει η προεκλογική περίοδος για το ΜέΡΑ25 τόσο το καλύτερο».

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των συνεργασιών και στην πρόταση του ΜέΡΑ25 για 7+1 Πολιτικές Τομές Ρήξης με την Ολιγαρχία, πάνω στην οποία το ΜέΡΑ25 συζητάει μόνο προεκλογικά: «Πριν. Και εμείς δεν λέμε πάρτε τα 7 σημεία-τομές μας, αλλιώς δεν μιλάμε. Όταν γίνει η συζήτηση και καθίσουμε γύρω από το τραπέζι δεν πρέπει να φέρει ο καθένας τις προτάσεις του; Εμείς θα φέρουμε αυτές. Δεν σας αρέσουν; Φέρτε τις δικές σας. Και δεν το λέμε μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Το λέμε σε όλους. Γιατί ήδη είμαστε σε συζητήσεις, σε διάλογο, με κινήσεις, με κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς».

«Έχουμε δεσμευτεί, ως συνέδριο πια του ΜέΡΑ25, ότι και να μην καταλήξει κάπου αυτή η συζήτηση, που μάλλον δεν θα καταλήξει γιατί έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, όμως εγώ δεσμεύομαι και με έχει δεσμεύσει το συνέδριό μας ότι όποια πρόταση μου δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα να την καταθέσω σε εσωτερικό δημοψήφισμα, να την αποδεχτούν ή να μην την αποδεχτούν τα μέλη μας», τόνισε και κατέληξε: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα άτομα. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, το οποίο να πείθει. Να μπορώ να βγω έξω στον κόσμο να το υποστηρίξω».