Skip to main content

Βουλή: Προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στις 6 Ιουλίου για την κοινωνική πολιτική

Ψηλά στην ατζέντα σηκώνει τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να προαναγγέλλει σήμερα προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις 6 Ιουλίου κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού.

«Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησής μας εφαρμόσαμε πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Πολιτικές που στηρίχθηκαν στη δυνατότητα που εξασφαλίσαμε χάρη στο οικονομικό μας σχέδιο, την επαγγελματική διαχείριση των δεδομένων και τις μελετημένες νομοθετικές μας παρεμβάσεις» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας πως οι πολιτικές αυτές και τα αποτελέσματά τους θα αναδειχθούν αναλυτικά στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν άθλια και κανείς δεν την ξεχνά: Υψηλότατη ανεργία, χαμηλοί μισθοί, μαζική μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συντάξεων, τεράστιες έμφυλες ανισότητες στον εργασιακό χώρο, ανύπαρκτη μέριμνα για τις ποσοτικές, αλλά και ποιοτικές διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος».

Όπως ανέφερε, «η κυβέρνησή μας μετέτρεψε τον καρπό των οικονομικών της πολιτικών σε κοινωνικό κεκτημένο για την εργασία, την ασφάλιση και την κοινωνική προστασία. Γιατί αρχή μας -όπως έχουμε πει πολλές φορές- είναι ο πολιτικός ανθρωπισμός: Γιατί όλα πρέπει πρώτα να γίνονται για τον άνθρωπο».