Skip to main content

Βουλή: Επεισόδιο στην Ολομέλεια με Παύλο Πολάκη – Διεκόπη η συνεδρίαση

Στην διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, οδήγησε η άρνηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, στις συστάσεις του προεδρεύοντος της Ολομέλειας, Χαράλαμπου Αθανασίου, να σταματήσει να μιλά εκτός θέματος.

Ο κ. Πολάκης, κατά την συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, όταν ήρθε η σειρά του και ανέβηκε στο βήμα, ξεκίνησε την ομιλία του εξαπολύοντας επίθεση στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την υπόθεση «Novartis».

«Κάντε επίκαιρη ερώτηση να έρθει να σας απαντήσει αναλυτικά ο υπουργός», σχολίασε ο κ. Αθανασίου.

«Ότι και να κάνετε εγώ θα τα πω», αντέτεινε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Αθανασίου ζήτησε να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά κλείνοντας του το μικρόφωνο.

«Σας ανακαλώ στη τάξη. Θα επιβάλω πειθαρχική ποινή αν δεν συμμορφωθείτε θα εφαρμόσω τον κανονισμό της βουλής. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας υποβάλει, αν κρίνει, πρόταση μομφής», είπε και έκλεισε τα μικρόφωνα.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «εξευτελισμό της Βουλής».

«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Το σκάνδαλο της «Novsrtis» δεν αφορά ιδιωτική διαφορά αλλά υπουργούς και διασπάθιση δημόσιου χρήματος», είπε ο κ. Πολάκης .

Η συνεδρίαση διεκόπη και ο κ. Αθανασίου αποχώρησε από το προεδρείο μέχρι να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής  για να ανακοινώσει την απόφασή του.

Τελικά, ο Κώστας Τασούλας αποφάσισε την  οριστική διακοπή της  συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής όπως ανακοίνωσε ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας 

«Ο πρόεδρος της Βουλής μου είπε να μεταφέρω την απόφαση του για διακοπή της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και την συνέχισή της αύριο. Μου πρόσθεσε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλει το κοινοβούλιο σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψής του και όσοι τον ανέχονται και καλύπτονται έχουν τεράστιες ευθύνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρας.