Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα τώρα στην υψηλότερη από το 2000 θέση στον δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης

«Η Ελλάδα είναι σήμερα στον υψηλότερο δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης, που έχει βρεθεί από τον Δεκέμβριο του 2000, σύμφωνα με τη δημοσίευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με όσα λέει έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και του τι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο.

Η χώρα μας, τόνισε, «είχε 22 χρόνια για να βρεθούμε σε αυτή την θέση στον δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης που είναι σήμερα, δηλαδή από την εποχή που η Ελλάδα ήταν πριν μπει στο ευρώ και η κοινωνία είχε την προσδοκία ότι αλλάζει η οικονομική μας μοίρα. Από τότε είχαμε να φτάσει η Ελλάδα τόσο ψηλά σε αυτόν τον δείκτη. Άλλο εάν μου πείτε ότι και η ΕΕ είναι στη “λίστα Πέτσα” και ανέβασε τόσο ψηλά!».

Αναφερόμενος στην πολιτική της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, είπε πως τα αποτελέσματα είναι απόλυτα μετρήσιμα και δεν αφορούν θεωρίες. Σύμφωνα λοιπόν, με τα σημερινά στοιχεία της ΕΕ, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση σε απορροφήσεις, από τη 19η θέση που ήταν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Kοινωνικό Ταμείο, από την 21η θέση που ήταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι είστε το κόμμα της ανθρωπιάς και της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, σήμερα είμαστε στην πρώτη θέση με την κυβέρνηση που εσείς λέτε ότι είναι ανάλγητη νεοφιλελεύθερη. Αλλά και στο σύνολο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων πάλι είμαστε στην πρώτη θέση» τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης, επίσης, είπε ότι και στα εγερθέντα δάνεια της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας για την Ελλάδα αυτά τα δυόμισι χρόνια η διαφορά με την πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακή.

Ο υπουργός σημείωσε ότι την ημέρα που ο κ. Τσίπρας κατέθετε την πρόταση δυσπιστίας, «γιατί είμαστε όπως έλεγε η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», εκείνη την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον μεγαλύτερο τραπεζίτη του κόσμου, της JP Morgan, όπου αποφάσιζε να φέρει στην ελληνική οικονομία 1,1 δισ. δολάρια για να φτιάξει το πρώτο ελληνικό “μονόκερο”, τη Viva wollet.

Την ίδια ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας η εταιρεία ΠΙΤΣΟΣ ξεκίνησε και πάλι της εργασίες της στην Ελλάδα υπό τη νέα διοίκησή της και οι εργαζόμενοί της επαναπροσλήφθηκαν, που ο ΣΥΡΙΖΑ τους είχε βγάλει στον δρόμο» είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων στρατηγικών επενδύσεων, όπως της Amazon που ξεκινάει τις κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα μας, του αιτήματος της Microsoft για να δημιουργηθούν τρία μεγάλα Data center, στα τρία μεγάλα υδατοδρόμια που βγήκαν οι άδειες και μέσα σε λίγους μήνες τα πρώτα υδροπλάνα θα πετούν στην Ελλάδα κλπ.

Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει εάν επιμένει στην πρόβλεψη που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ ότι θα είμαστε προτελευταίοι σε ανάπτυξη σε όλη την ΕΕ, λέγοντας πως σε λίγες ημέρες βγαίνουν τα επίσημα στοιχεία και εκτίμησε πως θα είμαστε στην πρώτη τετράδα σε ανάπτυξη σε όλη την ΕΕ. Και θύμισε πως επί ΣΥΡΙΖΑ όλα τα χρόνια σε αυτή την λίστα η χώρα μας ήταν τελευταία.

Με αφορμή τις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis και τις διαπιστώσεις του εισαγγελικού βουλεύματος που αρχειοθέτησε την έρευνα εναντίον του, λέγοντας σε υψηλούς τόνους: «Μετά από πέντε χρόνια λάσπης, συκοφαντίας και απόπειρα πολιτική και φυσικής μου εξόντωσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μου ζητήσει κανείς σας συγγνώμη;» και αναρωτήθηκε «με αυτά τα αίσχη που κάνατε σε αυτή την υπόθεση, ένας από όλους εσάς του ΣΥΡΙΖΑ θα ορθώσει το ανάστημά του σε αυτό που στήθηκε σε αυτή την Βουλή από τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους άλλους και να πει “ρε παιδιά, το παρακάναμε”, αλλά σιωπήσατε για να κάνετε το χατίρι του Πολάκη, του Παπαγγελόπουλου και του Βαξεβάνη και αυτό δεν σας το συγχωρώ … Ντροπή σας» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ