Skip to main content

Βουλή- Ραγκούσης προς Βρούτση- Σταϊκούρα: Μιλάτε σε μια χώρα που είναι βουτηγμένη στην ύφεση κατά 10%

«Αν είχαν οι πιτσιρικάδες τη δυνατότητα, Κ. Βρούτση, να έχουν παρακολουθήσει και τη χθεσινή συνεδρίαση, άρα την τοποθέτηση του κ. Σταϊκούρα και τη σημερινή, με τη δική σας τοποθέτηση, θα αντιδρούσαν με δύο λέξεις: ‘Δεν υπάρχετε’. Αυτές θα ήταν οι λέξεις που θα ένιωθαν την ανάγκη να βγουν από το στόμα τους. τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, βουλευτής Β΄Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης στην Ολομέλεια της Βουλής, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εργασίας. 

«Γιατί εσείς πρέπει να έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Να μιλήσει κανείς για θράσος, για αμετροέπεια; Μιλάτε για σωστές πολιτικές στην εργασία, για αύξηση μισθών και σας ακούει μια κοινωνία.  Αλλά σας ακούνε και επιστήμονες, πιτσιρικάδες, πρωτοετείς φοιτητές. Τα λέτε αυτά σε μια κοινωνία που είναι η οικονομία της βουτηγμένη στην ύφεση τουλάχιστον κατά 10%. 
Και μιλάτε είτε χθες για αύξηση των εργαζομένων είτε σήμερα για σωστές πολιτικές στην εργασία, είτε και για αύξηση μισθών, υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης. 

Ειλικρινά, σημείωσε «προσωπικά θα είμαι ο πρώτος κ. Σταϊκούρα που θα υπογράψω αν πάρετε την ευθύνη όλα όσα είπατε εσείς χθες και ο κ. Βρούτσης σήμερα, να τα υποβάλλετε, για να σας απονεμηθεί το Νόμπελ οικονομίας, θα είμαι ο πρώτος που θα υπογράψω ένα τέτοιο αίτημα. Γιατί πρέπει να έχετε βρει τη μαγική λύση που δεν τη ξέρει η οικονομική επιστήμη, δεν την ξέρει καμία κοινωνία στον κόσμο». «Ανεβαίνετε σε αυτό το βήμα με ύφεση 10% για να πείτε ότι αυξήθηκε η απασχόληση και να πείτε ότι αυξήθηκαν και οι μισθοί; Είναι αυτό που σας είπα στην αρχή:  ‘Δεν υπάρχετε’, ανέφερε. 

«Και κ. Βρούτση, επειδή για πολλά είπατε, πολλά που αντιστοιχούν στο επίπεδο ενός ικανότατου γενικού διευθυντή του Υπ. Εργασίας, υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στη χώρα ή δεν υπάρχει αυτό το εκτεταμένο καθεστώς της εξ αποστάσεως εργασίας; Υπάρχει», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης. «Ποιο είναι το νομοθετικό καθεστώς που διέπει αυτή τη νέα πραγματικότητα κ. Βρούτση; Δεν υπάρχει. 

Μολονότι το είχατε προαναγγείλει, μολονότι κάθε φορά που σας θέταμε το ερώτημα λέγατε, θα φέρουμε  το νομοσχέδιο. Υπάρχει ένα όριο και στο θράσος και στην αμετροέπεια. Μιλάτε σε μια χώρα που είναι βουτηγμένη στην ύφεση κατά 10%», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.