Skip to main content

Δημοκρατική Συμπαράταξη για ασφαλιστικό: Αρχιτέκτονας του εμπαιγμού ο Αλ. Τσίπρας

Να «σοβαρευτεί έστω στο παρά πέντε» και να παρουσιάσει τις προτάσεις της στο ασφαλιστικό καλεί την κυβέρνηση η υπεύθυνη Εργασίας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εδώ και δύο αποφεύγει συστηματικά να ανακοινώσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό, καθώς όπως αναφέρει, «αρχικά κρύφτηκε πίσω από την κουρτίνα του πορίσματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που διόρισε», ενώ «ακολούθησαν ανεπανάληπτες δηλώσεις, διαψεύσεις και αλληλοαδειάσματααπό τα πλέον επίσημα χείλη».

«Η απάντηση του κ. Κατρούγκαλου, όταν τον εγκαλέσαμε στη Βουλή για έλλειψη διαλόγου και προτάσεων ήταν εξίσου ανεύθυνη: βάπτισε διάλογο τη συζήτηση του πορίσματος της Επιτροπής στο υπουργικό συμβούλιο και τις άτυπες συναντήσεις του ιδίου με ορισμένους φορείς», προσθέτει η τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προσθέτοντας πάντως ότι «όλα εκπορεύονται από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα», τον οποίο και χαρακτηρίζει «αρχιτέκτονα του εμπαιγμού».

«Ο κ. Πρωθυπουργός, βλέποντας το επερχόμενο ναυάγιο σπεύδει τώρα μέσω συνεντεύξεων να αναγγείλει εθνικό διάλογο για το ασφαλιστικό. Αν το εννοούσε θα το έπραττε, δεν θα το προπαγάνδιζε στα κυριακάτικα φύλλα», παρατηρεί και καταλήγει: «Με τέτοια τερτίπια τι είδους συγκλίσεις και συναινέσεις μπορούν να οικοδομηθούν;».