Skip to main content

Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε

Και απορούμε γιατί δεν έχουμε επενδύσεις και γιατί οι ξένοι μάς βλέπουν ως σημαία ευκαιρίας και δεν έρχονται να φτιάξουν εργοστάσια ή άλλες επιχειρήσεις;

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τι χρειάζεται το ΚΤΕΟ προκειμένου να κυκλοφορήσει ολοκαίνουργιο επαγγελματικό αυτοκίνητο εταιρείας που δεν έχει κάνει ούτε 1 χιλιόμετρο και είναι αγορασμένο με όλα τα χαρτιά, όπου πιστοποιεί η αντιπροσωπεία επακριβώς όσα το αφορούν; Και ειδικότερα τι χρειάζεται το ΚΤΕΟ να είναι και κρατικό, από την άλλη;

Μια ελληνική εταιρεία αγόρασε πρόσφατα ένα μεγάλο φορτηγό, προς αντικατάσταση ενός παλαιότερου. Στη συνέχεια, αυτό έπρεπε να πάει σε κρατικό ΚΤΕΟ, όπου λογικά μπορεί να το κάνει ένας οδηγός το πρωί και να έχει τελειώσει μέχρι το μεσημέρι. Δεν γίνεται όμως έτσι, καθώς υπάρχει ολόκληρη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί. Χρειάζεται πρώτα αίτηση στο υπουργείο Συγκοινωνιών, για να εκδοθεί προσωρινή άδεια, με προσωρινό αριθμό κυκλοφορίας (τριών ημερών), για να κυκλοφορήσει 5-10 χιλιόμετρα, προκειμένου να πάει στο ΚΤΕΟ.

Η αίτηση γίνεται και, στην πορεία, αυτοί που την εξετάζουν, βλέπουν ότι χρειάζονται και άλλα δικαιολογητικά, που τα ζητάνε και στέλνονται. Όταν συγκεντρωθούν όλα για να εκδοθεί το νούμερο, ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν τσίγκο να τυπώσουν τον προσωρινό αριθμό κυκλοφορίας… Τρέλα με το καντάρι δηλαδή, αλλά κατά τα άλλα μάχη με τη γραφειοκρατία και βαρύγδουπες εκθέσεις ιδεών για το φιλικό κράτος και τα παρόμοια.

Η ιστορία (πραγματική) είναι για γέλια και για κλάματα και θυμίζει την άλλη με τους ΚΑΔ που έδωσε η ΑΑΔΕ στις επιχειρήσεις και τις καλούσε μετά να διορθώσουν τα δικά της λάθη, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα εκείνους που δεν έφταιγαν.

Και απορούμε γιατί δεν έχουμε επενδύσεις και γιατί οι ξένοι μάς βλέπουν ως σημαία ευκαιρίας και δεν έρχονται να φτιάξουν εργοστάσια ή άλλες επιχειρήσεις; Μια κεραία να θελήσει να βάλει σε ένα βουνό μια εταιρεία κινητής ή κάποιος άλλος, θα μαρτυρήσει από τα δικαιολογητικά που ζητούνται από τη ΔΕΗ, προκειμένου να πάρει ρεύμα; Και το τραγικό είναι ότι τα δικαιολογητικά αυξάνουν διαρκώς προς δόξαν του ψηφιακού κράτους…

Τα πολλά που ζητούνται και οι διαδικασίες (ψηφιοποιημένες ή μη) είναι η τροφή για το μεγάλο κράτος που χρειάζεται πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, που όμως ποτέ δεν είναι αρκετοί για να κάνουν τη δουλειά και όλοι μιλάνε για υποστελέχωση κ.λπ.

Και υποστελέχωση υπάρχει αλλά δεν είναι οι προσλήψεις που θα λύσουν το πρόβλημα. Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι να προσληφθούν αύριο το πρωί, σε έναν χρόνο πάλι θα μιλάμε για υποστελέχωση και θα ψάχνουμε γιατρούς να πάνε στα νησιά.

Το ζήτημα έχει να κάνει με τον τρόπο οργάνωσής μας που είναι ανορθολογικός, αλλά διατηρείται, καθώς βολεύει το βαθύ κράτος και την πολιτική τάξη, που στο μεγαλύτερο τμήμα της, σχιζοφρενικά συμπεριφερόμενη, το υπηρετεί και το καταγγέλλει ταυτόχρονα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.