Skip to main content

Θάλασσα, μετρό κι αλμυρό νερό

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Οι δημοσιογράφοι γράφουν για 390 βλάβες και αστοχίες στα νέα τμήματα του μετρό.

Διαβάζουμε: «εισροή θαλασσινού νερού από το λιμάνι στη νέα γραμμή του Μετρό και ειδικότερα μεταξύ των σταθμών Πειραιά και Δημοτικό Θέατρο». Διαβάζουμε: «χωρίς εξαερισμό ο ΗΣΑΠ-χωρίς σηματοδότηση οι έξοδοι κινδύνου». Μια ακόμη προσπάθεια να αμαυρωθεί το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης, από μια συντεχνία ΜΜΕ που σκοπό άλλο δεν έχει από το να μηδενίζει το έργο της.

Οι δημοσιογράφοι γράφουν για 390 βλάβες και αστοχίες στα νέα τμήματα του μετρό. Ένα έργο που κόστισε το θυελλώδες ποσό των 470 εκατομμυρίων ευρώ στους Έλληνες φορολογουμένους και παραδόθηκε με όλες τις τιμές στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός, υπουργοί, υποψήφιοι πολιτευτές, δεσποτάδες και περίεργοι ήταν παρόντες στα εγκαίνια, με τις τηλεοπτικές κάμερες -διακριτικά όπως πάντα – να καταγράφουν το γεγονός.

Και τωρα στα σοβαρά. Ας απαντήσει κάποιος λογικός άνθρωπος …που είναι το κακό και γράφουν όλοι οι κακοπροαίρετοι για το θαλασσινό νερό που τρέχει μέσα και πάνω και έξω στον σταθμό. Στις ράγες, στις αποβάθρες και στα εκδοτήρια εισιτήριων και στους λοιπούς χώρους.

Παίρνεις το μετρό, κατεβαίνεις στον Πειραιά, φοράς το μαγιό σου, κάνεις ένα μπανάκι στο θαλασσινό νερό, που γάργαρο τρέχει εντός του σταθμού. Δεν χρειάζεται να βγεις στον δρόμο, στον αέρα, στο κρύο, στη βροχή. Έχεις όλα τα πλεονεκτήματα μια κλειστής θερμαινόμενης πισίνας.

Επιπλέον όταν θα παραδώσει ο εργολάβος το έργο πλήρως ολοκληρωμένο όπως γράφει η σχετική σύμβαση (με αριθμό 717) , θα τοποθετηθούν ξαπλώστρες, ομπρέλες ,μικρά καφέ- χώροι για να παίζουν οι ταξιδιώτες ρακέτες, μπαράκια -με φρέσκα σνακ και πολλά λουλούδια…ένας μικρός παράδεισος δηλαδή.

Ένας από τους σταθμάρχες σε κάθε σταθμό είναι βέβαιο πως θα έχει οπωσδήποτε και πτυχίο ναυαγοσώστη.
Τους λουόμενους θα τους παρακολουθεί τελευταίου τύπου, σύστημα τηλε – κολύμβησης, αλλά μέχρι να τοποθετηθεί θα υπάρχει αυτόματη χάραξη των γραμμών, που θα κολυμπούν οι πολίτες, προς αποφυγήν συγκρούσεων με ότι αυτές συνεπάγονται.

Ο σταθμάρχης ναυαγοσώστης θα μοιράζει πετσέτες μιας χρήσης στους λουόμενους. Επίσης βατραχοπέδιλα και μάσκες θα προσφέρονται με έκπτωση στους επιβάτες, ενώ όσοι θέλουν να ψαρέψουν θα μπορούν να νοικιάσουν καλάμια, πετονιές και δολώματα.

Με πολύ απλό τρόπο. Καθώς ρίχνεις το κέρμα στο μηχάνημα που εκδίδει το εισιτήριο μετά την επιλογή γλώσσας και την ερώτηση «μετρητά ή κάρτα», θα ακολουθεί πινακάκι με ερωτήσεις που πρέπει να επιλέξεις. «ψάρεμα με:  παραγάδι, δίκτυα, καλάμι».

Αλλοδαποί μικροπωλητές θα πουλούν σε τιμές κόστους μικρά πολύχρωμα ανεμιστηράκια μπαταρίας, αφού όπως καταγγέλλεται από τους -αναξιόπιστους-εργαζόμενους- δε λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού εδώ και 8 χρόνια. Τα ειδικά ανεμιστηράκια των αγαπητών αλλοδαπών τους οποίους όπως ανακοινώθηκε, θα προσλαμβάνονται  με εξάμηνη σύμβαση, θα φέρουν μικρούς φωτεινούς φάρους, καθώς δεν υπάρχει σχετική σηματοδότηση των εξόδων κινδύνου.

Τέλος, πληροφορίες που δεν επιδέχονται διάψευση αναφέρουν πως ο κύριος που πουλάει κουλούρια (όπως βγαίνεις από τη στάση του μετρό δεξιά), εθεάθη πριν μερικούς μήνες να τρυπάει το πεζοδρόμιο για να τοποθετήσει βάση για την τέντα του.

Επιμύθιον: Ο Theodor W.Adorno εξηγεί στην «Αρνητική Διαλεκτική» μετάφραση Λ. Αναγνώστου (εκδόσεις Αλεξανδρεια 2006): «Όσο πιο άμετρη η υπερβολική είναι η εξουσία των θεσμικών μορφών, τόσο πιο χαώδης γίνεται η ζωή την οποία αυτές επιβάλλουν και παραμορφώνουν κατ’ εικόνα τους».