Skip to main content

Την επέκταση του Προβλήτα III στον Πειραιά εγκαινιάζει ο Αντ. Σαμαράς

To έργο της επέκτασης του Προβλήτα III στον Πειραιά θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στις 17.00.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, πρόκειται για ένα έργο που «καθιστά το λιμάνι από τα σημαντικότερα της Ευρώπης».

 Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, από τα έσοδα που θα προκύψουν συνολικά από τη λειτουργία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ υπό τη διαχείριση της ΣΕΠ Α.Ε., ο ΟΛΠ θα εισπράττει το 24,5%, δηλαδή το 2021, βάσει των προϋπολογισθέντων μεγεθών, θα εισπράξει 109.314.280 ευρώ, όσο δηλαδή ο σημερινός κύκλος εργασιών του.

«Πρόκειται για μια επένδυση που φιλοδοξεί να κάνει το λιμάνι του Πειραιά το πρώτο σε δυναμικότητα στη Μεσόγειο, αυξάνοντας τη διακίνηση των κοντέινερ, από τα 3,5 εκατ. teu στα 6,2 εκατ. teu», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο ναυτιλιακό φόρουμ της Ναυτεμπορικής.

«Ήδη, τη χρονιά που πέρασε, το λιμάνι του Πειραιά άγγιξε τα όρια της δυναμικότητάς του και διακίνησε περίπου 3,5 εκατ. κοντέινερς κατατάσσοντάς το στην τρίτη θέση στα μεσογειακά λιμάνια και στην 6η στα ευρωπαϊκά», πρόσθεσε.

Αντιδράσεις των λιμενεργατών

Η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο λιμάνι έχει προκαλέσει την αντίδραση των λιμενεργατών που εμφανίζονται βέβαιοι ότι «θα υποσχεθεί εικονικές θέσεις εργασίας στην περιοχή του Πειραιά, όπου η ανεργία και η ανέχεια καλπάζει».

«Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται για έκτη φορά το Terminal της COSCO (ΣΕΠ) προκειμένου, με προπαγανδιστικά παίγνια, να μετατρέψει ένα ξεπούλημα σε δήθεν μεγάλη επένδυση», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.