Skip to main content

H Thenamaris του Νικόλα Μαρτίνου με δύο δεξαμενόπλοια στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά 

Μέσα σε έναν μήνα λειτουργίας της μονάδας, έχουν «μπει» συνολικά 10 εμπορικά πλοία

«Μπροστά» βάζουν τις μηχανές της επισκευής, στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Μέσα σε έναν μήνα λειτουργίας της μονάδας, έχουν «μπει» συνολικά 10 εμπορικά πλοία. Μάλιστα τις τελευταίες  ημέρες στα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας έχουν καταφτάσει και δύο δεξαμενόπλοια της Thenamaris, συμφερόντων κ. Νικόλα Μαρτίνου. Ένα suezmax και ένα aframax.

Επισημαίνεται ότι το πρώτο πλοίο που «μπήκε» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στη νέα εποχή του κ. Γιώργου Προκοπίου ήταν ένα ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών, το Alfa Sea της εταιρείας ΕΝΕΑ Management. Το Alfa Sea της ENEA, συμφερόντων των οικογενειών Πετράκη, Πλούσιου και Κεγγίτση, πραγματοποίησε εργασίες στα ναυπηγεία, στο πλαίσιο του special survey του πλοίου.

Το προηγούμενο πλοίο που είχε μπει για επισκευές, αναφέρουν στη «Ν» άνθρωποι των ναυπηγείων, ήταν τον Απρίλιο του 2010, το δεξαμενόπλοιο «Αrgironissos» της Eletson των οικογενειών Χατζηελευθεριάδη, Καρασταμάτη, Κέρτσικωφ.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν στη «Ν» κύκλοι της ναυπηγικής βιομηχανίας, η έλευση του δεξαμενόπλοιου, έγιναν επενδύσεις από την εταιρεία Nafs του κ. Προκοπίου. «Δεν πάτησε κάποιος ένα κουμπί και έβαλαν μπροστά. Έπρεπε να γίνουν επισκευές στις εγκαταστάσεις οι οποίες ήταν παρατημένες για πολλά χρόνια. Επισκευές στις αντλίες στους υποσταθμούς και άλλα».

Το Alfa Sea, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, θα ακολουθήσουν και άλλα πλοία για επισκευές, τόσο ξένης ιδιοκτησίας όσο και ελληνικής.

Επισημαίνεται ότι στον Σκαραμαγκά για εργασίες βρίσκεται και ένα πλοίο του κ. Γ. Προκοπίου, ο οποίος έχει έν ενεργεία στόλο από περισσότερα από 130 πλοία όλων των τύπων.