Skip to main content

Υεμένη: Δύο νεκροί και 6 τραυματίες μετά από επίθεση των Χούθι σε εμπορικό πλοίο

marinetraffic.com

Οι πρώτοι θάνατοι από την έναρξη των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από επίθεση των Χούθι στο εμπορικό πλοίο True Confidence, στον Κόλπο του Άντεν, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τρία μέλη του πληρώματος αγνοούνταν ενώ άλλα τέσσερα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές που είχε επικαλεστεί το Reuters.

Σημειώνεται ότι είναι οι πρώτοι θάνατοι από επιθέσεις των ανταρτών, προσκείμενων στο Ιράν, Χούθι, όπως αναφέρει το BBC.

Υεμένη: 3 αγνοούμενοι και 4 τραυματίες από τη νέα επίθεση σε πλοίο

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Με ανακοίνωσή τους, πλοιοκτήτες και managers του True Confidence επιβεβαιώνουν ότι το πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο, με αποτέλεσμα να παρασύρεται και να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση ακόμη για την κατάσταση του πληρώματος.

Όπως αναφέρουν, το πλοίο έχει πλήρωμα 20 ναυτικών, εκ των οποίων ένας είναι Ινδός, τέσσερις Βιετναμέζοι και 15 Φιλιππινέζοι.

Επίσης, πάνω στο πλοίο βρίσκονταν τρεις ένοπλοι φρουροί, δύο από τη Σρι Λάνκα και ένας από το Νεπάλ.

Το True Confidence βρισκόταν με κατεύθυνση από την Κίνα προς την Τζέντα (Σαουδική Αραβία) και την Άκαμπα (Ιορδανία), μεταφέροντας ένα φορτίο προϊόντων χάλυβα και οχημάτων.

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως το πλοίο δεν έχει καμία σύνδεση με οποιαδήποτε αμερικανική οντότητα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Equasis, το bulk carrier τελεί υπό τη διαχείριση της Third January Maritime (συριακών συμφερόντων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν») με έδρα τον Πειραιά και την τεχνική διαχείριση της FML Ship Management στην Κύπρο. Η Third January Maritime διαχειρίζεται έναν στόλο τριών bulk carriers.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων με drones και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και στον Κόλπο του Άντεν από τον Νοέμβριο.

Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.