Skip to main content

Υεμένη: 3 αγνοούμενοι και 4 τραυματίες από τη νέα επίθεση σε πλοίο

marinetraffic.com

Το bulk carrier τελεί υπό τη διαχείριση της Third January Maritime (συριακών συμφερόντων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν») με έδρα τον Πειραιά

Τρία μέλη του πληρώματος αγνοούνται μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο εμπορικό πλοίο True Confidence ανοικτά της Υεμένης, ενώ άλλα τέσσερα άτομα έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Κατά τις ίδιες πηγές, το πλοίο, με σημαία Μπαρμπέιντος, φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί.

Σύμφωνα με την Equasis, το bulk carrier τελεί υπό τη διαχείριση της Third January Maritime (συριακών συμφερόντων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν») με έδρα τον Πειραιά και την τεχνική διαχείριση της FML Ship Management στην Κύπρο. Η Third January Maritime διαχειρίζεται έναν στόλο τριών bulk carriers.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO είχε νωρίτερα δηλώσει ότι ένα εμπορικό πλοίο υπέστη ζημιές σε επίθεση νότια της Υεμένης.

Το πλοίο επλήγη από φορέα που παρουσιάστηκε ως το «Πολεμικό Ναυτικό της Υεμένης» και διατάχθηκε να αλλάξει ρότα, ανέφερε από την πλευρά της η βρετανική ασφαλιστική εταιρία Ambrey, σύμφωνα με την οποία μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε σωσίβιες λέμβους.

Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου 57 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στη νότια Υεμένη.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε από την πλευρά του στο Reuters ότι εθεάθη καπνός να βγαίνει από το πλοίο, ενώ μια σωστική λέμβος βρισκόταν κοντά σε αυτό.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων με drones και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και στον Κόλπο του Άντεν από τον Νοέμβριο.

Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.