Skip to main content

Συνεχίζει το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της η M/Maritime

H εταιρεία εστιάζει σε πλοία ιαπωνικής κατασκευής και νέα σε ηλικία ή νεότευκτα

Σε νέα επένδυση, για την απόκτηση ενός ιαπωνικής κατασκευής σύγχρονου bulk carrier τύπου ultramax, προχώρησε η M/Maritime, συμφερόντων Γιάννη Μυτιληναίου. Πρόκειται για ένα πλοίο χωρητικότητας 63.405 dwt και κατασκευής 2017. Το πλοίο ναυπηγήθηκε από την Imabari στο Tadotsu Shipyard στην Ιαπωνία. Με την προσθήκη αυτή ο ιδιόκτητος στόλος της εταιρείας έφτασε τα 17 bulk carriers με μέσο όρο ηλικίας τα έξι έτη.

Αν και η εταιρεία δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση για την ταυτότητα του πλοίου, σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση αφορά ένα πλοίο που έχει ήδη στον στόλο της ναυλωμένο για μεγάλη περίοδο. Πρόκειται για το Rising Sky της MC Shipping (κατασκευής 2017). Η M/Maritime αναμένει να αναλάβει την πλήρη διαχείριση του πλοίου μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία εστιάζει σε πλοία ιαπωνικής κατασκευής και νέα σε ηλικία ή νεότευκτα, ενώ ακολουθεί πολιτική διαρκούς ανανέωσης του στόλου της. Τον περασμένο Απρίλιο είχε πουλήσει το All Star Atlas χωρητικότητας 63.300 dwt, το οποίο ήταν μόλις εννέα ετών (όταν έγινε η πώληση).

Στον στόλο της Μ/Maritime περιλαμβάνεται ακόμα ένα bulk carrier, από τα ναυπηγεία Imabari, το οποίο επί του παρόντος η εταιρεία το έχει charter in. Είναι το Amber Star χωρητικότητας 37.700 dwt και ναυπήγησης 2017.