Skip to main content

Κ. Φραγκούλης: Χωρίς ορατή «ημερομηνία λήξης» οι οικονομικές συνέπειες από τις επιθέσεις των Χούθι

Κωστής Φραγκούλης-Αναστάσιος Μπάλλας

Ομιλία του Προέδρου της International Propeller Club Port of Piraeus, σε συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών

«Διάρκεια χρόνου» και μάλιστα χωρίς ορατή «ημερομηνία λήξης», θα έχει το ανοδικό ράλι στις τιμές των προϊόντων εξ αιτίας των επιθέσεων των Χούθι στην διώρυγα του Σουέζ, όπως εξήγησε ο Κωστής Φραγκούλης, κεντρικό πρόσωπο στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα ως Πρόεδρος της International Propeller Club Port of Piraeus, σε ομιλία του σε συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών.

Ο Κωστής Φραγκούλης με πλούσιο παρελθόν και οικογενειακή παράδοση στις τάξεις των εφοπλιστών, αποτελεί ταυτόχρονα μια προσωπικότητα που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του εφοπλιστικού κόσμου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι πρόεδρος του International Propeller Club Port of Piraeus και αντιπρόεδρος του International Propeller Club of the United States of America. Ως επίσημος ομιλητής στην εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, ξεδίπλωσε με εμφατικό τρόπο τις αρετές της Ελλάδος που πρωτοπορεί και ηγείται της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας, καθώς το 21% των εμπορικών πλοίων που οργώνουν τις θάλασσες του πλανήτη, ανήκει στον Ελληνικό στόλο.

Δεν θα μπορούσε ωστόσο να μην ερωτηθεί για τις συνέπειες στη ναυσιπλοΐα αλλά και την ίδια την καθημερινότητα του πολίτη από την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην διώρυγα του Σουέζ λόγω των εχθροπραξιών των Χούθι, που εξαπολύουν φονικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, εξαναγκάζοντας τις εταιρίες – η μία μετά την άλλη – αντί να γλιτώνουν χιλιάδες ναυτικά μίλια διασχίζοντας τη διώρυγα, να κάνουν το γύρο της Αφρικής…

«Έχουνε γίνει πάνω από 40 κρούσματα από τον περασμένο Νοέμβριο. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο θα έχει μία διάρκεια χρόνου…» επεσήμανε ο κ. Φραγκούλης, σημειώνοντας και τις οικονομικές συνέπειες που θα πλήξουν τους πολίτες – όχι μόνο στην Ελλάδα – αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη:

«Βεβαίως έχει ήδη επακόλουθα, οι ναύλοι ειδικά στα Containerships έχουνε σχεδόν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί…

Αυτό δημιουργεί μια μεγάλη πληθωριστική πίεση, ανεβαίνουν οι τιμές των προϊόντων, ανεβαίνουν τα ασφάλιστρα, ανεβαίνει ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων…

Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο και πολυσύνθετο πρόβλημα…»

Δωρεά θερμοκοιτίδας από τον Ροταριανό Όμιλο Αθηνών

Οι συντελεστές του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, κατάφεραν μέσα σε μερικές εβδομάδες να συμπληρώσουν το απαραίτητο ποσό προκειμένου να ανταποκριθούν σε ένα αγωνιώδες αίτημα του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», το οποίο αναζητούσε μια ειδική θερμοκοιτίδα για νεογέννητα βρέφη που είτε γεννήθηκαν πρόωρα, είτε αντιμετωπίζουν εξαρχής προβλήματα υγείας.

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της συνεστίασης του ομίλου, ο πρόεδρος, Αναστάσιος Μπάλλας, μένει μόνο η παράδοσή της στους γιατρούς του νοσοκομείου.

«Στην τελευταία μας εκδήλωση μαζέψαμε τα χρήματα και πήραμε μία θερμοκοιτίδα την οποία θα παραδώσουμε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα γιατί μας υπεδείχθη ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για θερμοκοιτίδες…» τόνισε.

Δύο νέες υποτροφίες, προσφέρουν οι Ροταριανοί

Δύο νέες υποτροφίες για το μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, “Sustainability and Quality in the Marine Industry”, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, προσφέρει σε νέους φοιτητές, λάτρεις της θάλασσας και της ναυσιπλοΐας,  ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ, ο ροτ. Ιωάννης Καμπάνης, πρόεδρος του οργανισμού υποτροφιών «Μιχάλη και Ειρήνης Πουλμέντη».

Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, Αναστάσιος Μπάλλας ευχαρίστησε θερμά  τον Πέτρο Πουλμέντη ο οποίος προσφέρθηκε ευγενώς εκ μέρους του Ιδρύματος Μιχαήλ και Ειρήνης Πουλμέντη, να καλύψει το 50% του κόστους των εν λόγω υποτροφιών που έχουν ως  στόχο να δώσουν την δυνατότητα σε νέους και φιλόδοξους Έλληνες να αναδείξουν τις αρετές και τις ικανότητές τους υπηρετώντας την μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, εκπρόσωποι της οποίας τίμησαν με την παρουσία τους την συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών με επίσημο ομιλητή τον κ. Κωστή Φραγκούλη, Πρόεδρο του International Propeller Club Port of Piraeus.