Skip to main content

H Harbor Lab «έκλεισε» μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία της Ινδίας

Ο Αντώνης Μαλαξιανάκης, CEO της Harbor Lab

Το «έξυπνο» λογισμικό που διαθέτει η Harbor Lab συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των εξόδων ενός πλοίου κατά τον ελλιμενισμό του και είναι το μόνο στον κόσμο με αυτές τις δυνατότητες

H ελληνική νεοφυής επιχείρηση Harbor Lab συνεχίζει να μεγαλώνει, ανακοινώνοντας σήμερα ότι ένωσε τις δυνάμεις της με την Great Eastern Shipping, τη μεγαλύτερη ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία της Ινδίας.

«Η συνεργασία σηματοδοτεί την αρχή μίας υποσχόμενης συνεργασίας μεταξύ δύο ηγετών της βιομηχανίας αφοσιωμένων στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του λιμενικού κόστους» τονίζεται σε ανακοίνωση της Harbor Lab.

Το «έξυπνο» λογισμικό που διαθέτει η Harbor Lab συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των εξόδων ενός πλοίου κατά τον ελλιμενισμό του και είναι το μόνο στον κόσμο με αυτές τις δυνατότητες. Η startup ιδρύθηκε το 2020 από τον Αντώνη Μαλαξιανάκη και επί του παρόντος διαθέτει χαρτοφυλάκιο 1.300 πλοίων. H Great Eastern Shipping εστιάζει στη μεταφορά αργού πετρελαίου, προϊόντων αυτού, φυσικού αερίου και εμπορευμάτων χύδην ξηρού φορτίου.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

«Η εμπιστοσύνη της Great Eastern Shipping στη Harbor Lab για τις ανάγκες της σε προσεγγίσεις σε λιμάνια αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων της πλατφόρμας. Η ναυτιλιακή εταιρεία επέλεξε να αξιοποιήσει όλο το φάσμα των εργαλείων και λύσεων της Harbor Lab για όλες τις λιμενικές της προσεγγίσεις, υποδηλώνοντας τη δέσμευσή της για τον εξορθολογισμό των εργασιών και τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας» σημειώνει σχετικά η ελληνική εταιρεία.

«Η συνεργασία αποτελεί ένα πρωτοποριακό επίτευγμα για τη Harbor Lab, καθώς για πρώτη φορά θα ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη ενοποίηση τόσο με ένα σύστημα διαχείρισης ταξιδιών (Voyage Management System, Veson) όσο και με ένα λογιστικό σύστημα (SAP). Η ενσωμάτωση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία μιας ακόμη πιο αποτελεσματικής, απρόσκοπτης και ολοκληρωμένης διαδικασίας διαχείρισης των λιμενικών προσεγγίσεων από τον καθορισμό, μέχρι το τέλος του ταξιδιού και την εκκαθάριση όλων των τιμολογίων και των απαιτήσεων» συμπληρώνει.

«Στην Great Eastern αναζητούμε διαρκώς τρόπους να βελτιώσουμε τη λειτουργική αποδοτικότητα και να προσδώσουμε ενισχυμένη αξία στους πελάτες μας» τόνισε ο COO της Great Eastern Shipping, Ankush Gupta.

«Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την πλατφόρμα της Harbor Lab για τη διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων του οργανισμού, από τον προγραμματισμό ραντεβού έως τη διαχείριση εγγράφων και τη διαδικασία εγκρίσεων. Περιμένουμε ότι αυτό θα μας βοηθήσει να απλοποιήσουμε την επικοινωνία και να βελτιώσουμε τον συντονισμό» πρόσθεσε ο ίδιος.