Skip to main content

Βραβείο στο Ίδρυμα Ευγενίδου από το ΕΛΙΝΤ

Από αριστερά ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης και ο Δρ. Ν. Λιάπης

Ως αναγνώριση στη μεγάλη στήριξή του διαχρονικά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας

Στο ίδρυμα Ευγενίδου απονεμήθηκε το φετινό βραβείο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας. Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του ΕΛΙΝΤ, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, δρ. Νίκος Λιάπης, απένειμε την τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Ιδρύματος, Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη.

Όπως επισήμανε ο κ. Δημητριάδης – Ευγενίδης, «εμείς απλώς κάνουμε το έργο μας. Το μεγαλύτερο έργο και η μεγαλύτερη συμβολή του Ιδρύματος Ευγενίδη είναι τα 43 εκατομμύρια βιβλία που έχουμε μοιράσει στα παιδιά. Έχουμε την τύχη να έχουμε στο τιμόνι μας τον τέως υπουργό και πρύτανη Γιάννη Γκώνια, που έχει δώσει μία πολύ μεγάλη δυναμική. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντική η σύμπραξη που έχουμε με τη βιομηχανία και το υπουργείο για όλη την αναθεώρηση του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και τη μετάβασή της στη νέα ψηφιακή εποχή. Και τολμώ να πω ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει ένα βήμα μπροστά για τη STCW, γιατί έχουμε μείνει πολύ πίσω. Προσπαθούμε και η Πολιτεία τείνει ευήκοον ους» και κατέληξε υπογραμμίζοντας:

«Δεν είναι δυνατόν η ελληνική ναυτιλία, η πρώτη ναυτιλία στον κόσμο, να μην είναι ηγέτιδα στα καινούρια που έρχονται στη νέα εποχή. Υπάρχουν εταιρείες που έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα και αν συντονιστούν οι προσπάθειες όλων μας και δοθεί ένα σωστό κίνητρα τώρα, θα μπορούμε να ηγηθούμε και να γράψουμε το αύριο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΛΙΝΤ, δρ Νίκος Λιάπης, στην προσφώνησή του ανέφερε: «Η απονομή αυτού του βραβείου στο Ίδρυμα Ευγενίδη δεν είναι απλά η αναγνώριση ενός θεσμού ή μιας οργάνωσης. Είναι η αναγνώριση της αποφασιστικότητας και του πάθους που κατέχουν οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Ίδρυμα. Είναι η αναγνώριση της εμπνευσμένης ηγεσίας και της αφοσίωσής σας προς την προώθηση της γνώσης των Ελληνόπουλων, και η μέγιστη συμβολή στην εκπαίδευση των σπουδαστών των ναυτικών μας σχολών, της καρδιάς της ελληνικής Ναυτοσύνης».

Ο δρ Λιάπης σημείωσε πως «από την ίδρυσή του, το Ίδρυμα Ευγενίδη έχει δεσμευτεί να ενισχύει την τεχνική και επιστημονική εκπαίδευση, καλύπτοντας την κατάρτιση των μαθητών Τεχνικών Σχολών που υστερούσε λόγω απουσίας κατάλληλων και προσιτών βιβλίων, ελλιπούς πρακτικής εκπαίδευσής τους και ανυπαρξίας κατάλληλων υποδομών για την πρακτική τους άσκηση.

Και βέβαια, το βραβείο αυτό αποτελεί και αναγνώριση στη μεγάλη στήριξη του Ιδρύματος διαχρονικά στο ΕΛΙΝΤ».