Skip to main content

Intercargo: Εκπροσωπεί το 1/3 του παγκόσμιου στόλου ξηρού και χύδην φορτίου

Τα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου αντιπροσωπεύουν το 43% του παγκόσμιου στόλου (σε χωρητικότητα) και μεταφέρουν περίπου το 55% του παγκόσμιου μεταφορικού έργου.

Tο ένα τρίτο του παγκόσμιου στόλου ξηρού και χύδην φορτίου σε όρους νεκρού βάρους που  έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό στα τέλη Αυγούστου,εκπροσωπεί η Διεθνής Ένωση Εφοπλιστών Ξηρού Φορτίου (Intercargo).

Τα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου αντιπροσωπεύουν το 43% του παγκόσμιου στόλου (σε χωρητικότητα) και μεταφέρουν περίπου το 55% του παγκόσμιου μεταφορικού έργου.

Με αφορμή την πρόσφατα δημοσιευμένη ετήσια επισκόπηση, που καλύπτει την περίοδο αναφοράς από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023, ο Γενικός Γραμματέας της Intercargo Δρ Κώστας Γκόνης εξήγησε ότι η Ένωση διαθέτει πλέον 250 μέλη από 30 χώρες.

Αυτά αποτελούνται από πλήρη μέλη, που περιλαμβάνουν σχεδόν 160 εταιρείες και εγγράφουν 3.300 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, μαζί με εταιρείες συνδεδεμένων μελών.

Η Intercargo παρέχει ένα φόρουμ όπου οι πλοιοκτήτες, οι διαχειριστές και οι φορείς εκμετάλλευσης πλοίων ξηρού φορτίου ενημερώνονται και μπορούν να συζητούν θέματα όπως η ασφάλεια και η ποιότητα στις λειτουργίες των πλοίων, με έμφαση στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ η Ένωση εκπροσωπεί επίσης τις απόψεις των μελών της στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό καθώς και σε άλλα φόρουμ του κλάδου.

«Η Intercargo θα συνεχίσει να ενεργεί προς το συμφέρον όλων των μελών της, αντιμετωπίζοντας τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του χύδην ξηρού φορτίου», δήλωσε ο κ.Γκόνης.