Skip to main content

Attica Group: Σαρωτικές αλλαγές στην εταιρεία, αποσύρεται το Blue Horizon

Έρευνα για διαδικασίες και αναδιαρθρώσεις στο εσωτερικό της εταιρείας στον απόηχο των τραγικών γεγονότων

Σε αλλαγές που αφορά την εσωτερική της λειτουργία, αλλά και των πληρωμάτων των πλοίων, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Attica Group στον απόηχο του τραγικού θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Σπύρου Πασχάλη, ο ακτοπλοϊκός όμιλος προανήγγειλε έρευνα, προκειμένου να μην παραβιαστούν ποτέ ξανά από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του ομίλου, ενώ τα αποτελέσματα αυτής θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές.

Σημειώνεται ότι προσωρινά καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο επιτελικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών (CFO) της εταιρείας, κ. Παναγιώτης Δικαίος.

Παράλληλα, αναβλήθηκε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 7ης Σεπτεμβρίου 2023 από μέτοχο της εταιρείας που εκπροσωπεί άνω του 1/20 του μετοχικού κεφαλαίου. Ως ημερομηνία συνεδρίασης ορίστηκε η 26η Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη στις 5 το απόγευμα, επί της οδού Λυσικράτους 29 στην Καλλιθέα.

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει αποκλιμάκωση του φορτισμένου κλίματος μετά το τραγικό γεγονός, η εταιρεία προχώρησε σε αναδιάρθρωση των δρομολογίων της.

Το «Blue Horizon» αποσύρεται από τη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο και στη θέση του θα δρομολογηθεί το «Έλυρος», μαζί με το «Κρήτη ΙΙ», ενώ στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά θα δρομολογηθούν τα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Blue Galaxy».

Αύριο η απολογία των κατηγορουμένων

Προθεσμία να απολογηθούν αύριο στις 09:30 το πρωί έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τον πνιγμό του Αντώνη Καρυώτη. Τότε λήγει και το πενθήμερο της προσωρινής τους κράτησης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι του Blue Horizon θα οδηγηθούν στα δικαστήρια Πειραιά και ο τέταρτος (ο υποπλοίαρχος) πιθανότατα θα απολογηθεί στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται νοσηλευόμενος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.