Skip to main content

ΟΛΠ: 85 πλοία στις δεξαμενές, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023

Σε πλήρη εξέλιξη η β’ φάση της επένδυσης στη ναυπηγοεπισκευή.

Συνολικά 85 πλοία έχουν εξυπηρετηθεί στις δεξαμενές του ΟΛΠ το πρώτο εξάμηνο του 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι  το 2016, χρονιά που ανέλαβε η Cosco τον ΟΛΠ, ελλιμενίστηκαν μόνο 69 πλοία σε πλωτές δεξαμενές του ΟΛΠ, ενώ το έτος 2022 ξεπεράσαν τα 130 πλοία. Οι ημέρες εργασίας στις δεξαμενές αυξήθηκαν ομοίως από 435 το 2016 σε 1.306 το 2022.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του ΟΛΠ, αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη η β’ φάση της επένδυσης στη ναυπηγοεπισκευή, που στοχεύει στην περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για την ενίσχυση της παραγωγικότητας τους και την πλήρη κάλυψη των αναγκών τροφοδοσίας και παροχής ρεύματος και νερού στις θέσεις ελλιμενισμού της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Πρόσφατα επίσης ο ΟΛΠ ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης υποδομής μεγάλης κλίμακας στην Ανατολική πλευρά του Προβλήτα ΙΙ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ωστόσο, επισημαίνεται, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε τμήματα της Δυτικής πλευράς του Προβλήτα ΙΙ και της Ανατολικής πλευράς του Προβλήτα Ι, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί δύο νέοι γερανοί τύπου Jib Crane.