Skip to main content

Εκπτώσεις από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τις διακοπές του καλοκαιριού

Intime News

Η μείωση στις τιμές είναι ανάλογα με την εταιρεία και την εμπορική πολιτική, που ακολουθεί και θα αφορά συγκεκριμένες γραμμές κορμού.

Στην παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών προχωρούν σταδιακά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 11 Ιουλίου, όπου ζητήθηκε από τους ακτοπλόους μείωση του κόστους μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η μείωση στις τιμές είναι είναι ανάλογα την εταιρεία και την εμπορική πολιτική που ακολουθεί και θα αφορά συγκεκριμένες γραμμές κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Ο Όμιλος Attica

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες blue star ferries και Hellenic Seaways ανακοίνωσε εκπτώσεις περίπου 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με ΙΧ σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και προς Πειραιά.

Παράλληλα αυξάνει την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από το 25% στο 50%.

Η SEAJETS

Η SEAJETS του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου παρά το γεγονός ότι είχε ήδη προχωρήσει από τα τέλη Μαΐου 2023 σε μειώσεις τιμών από 18  Ιουλίου έως 18 Σεπτεμβρίου προχωρά και σε νέες εκπτώσεις.

Συγκεκριμένα προσφέρει έκπτωση σε τετραμελής οικογένειες με το όχημά τους κατά 30% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής. Για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%. Επίσης έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου ενώ για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα.  Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η seajets ο όμιλος εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass.

Η Fast Ferries

Η Fast Ferries θέλοντας να συνεισφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά που εξυπηρετεί με τα δρομολόγιά της αναφέρει ότι θεσπίζει «ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου».

Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς ‘Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα.

Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Η Golden Star Ferries

Έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία ANDROS QUEEN & SUPERFERRY από και προς Ραφήνα, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, προσφέρει η  Golden Star Ferries σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα, στο πλαίσιο της  μείωσης του κόστους μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Επίσης η εταιρεία προσφέρει 50% στα φοιτητικά εισιτήρια, 50% στα παιδικά εισιτήρια 6-10 ετών, 50% στα πολυτεκνικά εισιτήρια, 20% σε τριτεκνικά εισιτήρια, 30% σε όλα τα αυθημερόν ταξίδια στα εισιτήρια επιστροφής, 25% στους συνταξιούχους ΝΑΤ, 20% στους ένστολους και στα σώματα ασφαλείας, εκπτώσεις έως και 50% σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ,προσφορές από 20% – 30 % στο ταχύπλοο Superexpress σε ατομικά εισιτήρια, 50% σε πολιτιστικούς συλλόγους των νησιών που προσεγγίζουμε, δωρεάν μετακινήσεις αθλητικών σωματείων, παροχή προγράμματος πιστότητας για δωρεάν ή εκπτωτικά εισιτήρια.